Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Desky DURELIS s perodrážkou- levná náhrada OSB desek

Vzhledem k tomu, že situace s OSB deskami není příznivá, rozhodli jsme se Vám nabídnout náhradu a to multifunkční panel DURELIS.

Vodovzdorná obkladová deska vhodná k pokládání podlah, Která je určená i do vlhkého prostředí. Durélis deska se vyrábí v provedení s rovnou hranou - označení SE, nebo v provedení s perem a drážkou po obvodu -označení PD4.. Jako pojivo je použito vysoce kvalitní lepidlo určené pro použití ve vlhkém prostředí, třída 2, (např. stavebnictví a obaly) zároveň ovšem s nízkým obsahem formaldehydu splňujícím emisní normy E1 (nábytkářství, podlahy apod.). Díky pojivu ( melamin. lepidlu) drží deska i ve vlhkém prostředí svoji zákl.tloušťku, vykazuje minimální bobtnání a rozměrové změny. Speciální konický profil pera/drážky, kterými je deska celoobvodově opatřena, zajišťuje vysokou stabilitu , snadnou instalaci a umožňuje neviditelné kotvení hřebíky, popř. vruty. Tato deska vyniká velmi kvalitní povrchovou úpravou, která umožňuje velmi dobré použití i pod vrchní krytiny typu linoleum, bez následného proznačení textury desky ( jako k tomu dochází např. při použití OSB). 

Podlahová konstrukce je možná v provedení na nosný rošt nebo jako plovoucí konstrukce. U plovoucí konstrukce je většinou vhodnější provést skladbu tvořenou dvěmi deskami min. tl. 18 mm, křížně na sebe. V závislosti na vlhkostních a teplotních podmínkách se deska rozpíná nebo smršťuje. Proto musí být při montáži počítáno s dilatační spárou min. 4 mm, popř. dilatací kterou stanový projektant. Desky se musí musejí aklimatizovat před instalací s prostředím, ve kterém budou použity. 

Desky Durelis pro vás držíme skladem!

Více informací


Supellex - svět podlah s.r.o.
logo Supellex - svět podlah s.r.o.

Společnost Supellex - svět podlah s.r.o. působí na trhu s podlahovinami od roku 2004 a je tak jedním z největších dodavatelů podlahových krytin v ČR. Naše showroomy najdete v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Zlíně a Velké Bíteši.

 
 
Reklama