Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rigid – novinka ve světě plovoucích podlah

Plovoucí podlahy mají v našich interiérech už své pevné místo a není divu. Jako novinka se v poslední době objevuje SPC vinyl Rigid. Pojďme si říci, jakou roli si chce mezi plovočkami vybojovat. ...

Plovoucí podlahy mají v našich interiérech už své pevné místo a není divu. Jako novinka se v poslední době objevuje SPC vinyl Rigid. Pojďme si říci, jakou roli si chce mezi plovoucími podlahami vybojovat.

Plovoucí podlahy mají mnoho podob

Plovoucí podlahy představují krytinu, určenou k pokládce plovoucím způsobem, bez lepení, pomocí zámků, tzv. click systému. Instalace je rychlá a poměrně snadná.

Mezi nejznámější plovoucí podlahy patří ty laminátové a vinylové. Své místo si najdou i plovoucí podlahy dřevěné, mezi které řadíme podlahy korkové nebo bambusové, dvouvrstvé či třívrstvé. Každý druh má jiné vlastnosti a výhody. My se budeme věnovat především vinylovým plovoucím podlahám.

V čem spočívá obliba plovoucích vinylových podlah

Plovoucí vinylové podlahy nabízejí kromě snadné pokládky také příjemný povrch v mnoha dekorech, možnost instalace podlahového vytápění a většina typů plovoucích vinylových podlah je i 100 % voděodolná. Tyto podlahy se velmi jednoduše udržují.

Známe vinylové podlahy:

- celovinylové, které mají velmi nízkou konstrukční výšku (4-5 mm) a jsou 100% voděodolné

- vinylové podlahy s nosnou HDF deskou, disponující větší výškou (9-11 mm).

- vinylové na kompozitní SPC desce, které si představíme níže.

Tajemství SPC vinylu odhaleno

Jedná se o novou generaci vinylových podlah nazývaných SPC vinyl Rigid. Stabilitu a pevnost (až 5x vyšší než u jiných vinylových podlah) zajišťuje husté jádro z minerálního kompozitu (2000 kg/m), který tvoří nosnou SPC desku. Ta je nejen mimořádně odolná proti poškození, ale umožňuje i pevné spojení zámků. Podlaha je 100% voděodolná, nepodléhá roztažným silám, odolává vysokým teplotám (vhodná i před francouzská okna a v bezpečné vzdálenosti i okolo krbu) a před pokládkou nevyžaduje aklimatizaci.

Více o SPC vinylu Rigid se dozvíte na stránkách vinylrigid.cz.


Plancher s.r.o.
logo Plancher s.r.o.

Jsme odborníky na prodej a montáž podlahových krytin a dveří. Naše služby vycházejí z dlouholetých zkušeností, klademe důraz na kvalitně odvedenou práci a vždy vám dokážeme poradit. Specializujeme se na moderní vinylové podlahy a interiérové dveře, naše ...

 
 
Reklama