Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové soklové lišty

Soklové lišty Cubu od německé společnosti Döllken mají HDF jádro opatřené pláštěm z materiálu na bázi polyolefinů PP/TPE, který neobsahuje chlór a odolává vodě.

Podlahové soklové lišty

Po pokládce každé nové podlahy potřebujete začistit přechod mezi samotnou podlahou a zdí. I když je podlaha i zeď perfektně zpracována, neubráníte se potřebě vytvořit přechod, který zakryje nepatrnou nerovnost nebo dilatační spáru. V dnešní době je na trhu nepřeberné množství podlahových soklových lišt, které dokáží uspokojit potřeby všech. Většina lišt je vyrobena ze dřeva, korku, PVC, plastů a lišt s MDF jádrem, které je potaženo dekorační fólií.

V současné době patří mezi velmi oblíbené lišty s HDF jádrem, které jsou potaženy fólií po celém obvodu. Tedy i ze zadní strany. HDF jádro má vyšší hustotu než jádro MDF a tudíž jsou lišty odolné nárazu a vykazují tvarovou stálost. Vzhledem k tomu, že mají i zadní stranu, která je u stěny, pokrytou folií, nemůže při náhodném styku s vodou, dojít k jejich nabobtnání a následné deformaci. Soklové lišty s HDF jádrem vyrábí německá společnost Döllken Profiles GmbH. Na trhu naleznete několik verzí lišt s HDF jádrem.

Jedná se soklové lišty různých tvarů, rozměrů a dekorů. Při použití lisu od výrobce nepotřebujete pro rohy a kouty žádné další doplňky jako je potřeba u většiny ostatních typů lišt. Pro hobby je možné samozřejmě lišty řezat „natupo“ pomocí pilky. Montáž lišt je možné provádět standardně pomocí lepení, uchycení pomocí vrutů i hřebů. Společnost Döllken doporučuje pro montáž lišt svoji tavnou pistoli.

Další informace a návody naleznete na našich stránkách

 
 
Reklama