Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Studenti navrhli nové vzorky skel Imagin

Před 50 lety se v dubském závodě Barevka začaly vyrábět 3 nejprodávanější vzory ornamentních skel Imagin: Bamboo, Delta a Niagara. Přestože jsou mezi zákazníky stále oblíbené, AGC chce nabízet inovativní vzory skel, odpovídající současným trendům a představám architektů a designérů.

A tak se AGC obrátilo na mladé odborníky a ve spolupráci se Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou v Železném Brodě vyhlásilo studentskou soutěž o nový vzor, určený pro výrobu ornamentního skla v čiré a matné verzi. Aby se zajistilo, že nové vzory budou svou podstatou vycházet ze současných bestsellerů, posloužily studentům jako inspirace právě vzory skel Bamboo, Delta a Niagara.

Cílem bylo během poměrně krátké doby získat od studentů alespoň 10 návrhů s přírodními motivy. Velkým překvapením bylo, že se nakonec sešlo neuvěřitelných 291 prací! A bylo z čeho vybírat. Všechny návrhy byly velice pečlivě a kvalitně zpracovány a ve většině případů byly dodány společně se vzorky skel.

Porota složená z 10 českých architektů a odborníků na interiérový design zasedla na konci června v showroomovém bytě v pražské Pařížské ulici a z užšího výběru 70 vzorů vybrala své vítěze. Staly se jimi návrhy nových vzorů od studentů Radka Votočka, Kláry Kiesewetterové, Terezy Cvrčkové a Vojtěcha Noska.

Finální výběr nových vzorů, která budou v následující dvou letech zařazena jako novinky ve škále Imagin do průmyslové výroby, bude ještě projednán vedením v Belgii. Autorům vítězných návrhů, kterým budou předány peněžité odměny, gratulujeme a patří jim velké díky za velice kvalitní a kreativní práci.

Vítězné vzory
Vítězné vzory

AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama