Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prestižní architektonická soutěž Brick Award 2018 zná své vítěze

Vyhlášení výsledků 8. ročníku mezinárodní architektonické soutěže Brick Award 2018, zaměřené na moderní a inovativní architekturu z keramických materiálů, se konalo 28. 5. 2018 ve vídeňské Albert Hall.

Autor: Terra Cotta Studio, Vietnam, Fotograf: Oki Hiroyuki
Autor: Terra Cotta Studio, Vietnam, Fotograf: Oki Hiroyuki

Cílem soutěže, kterou vyhlašuje společnost Wienerberger AG, je podpořit inovativní a kreativní přístup k tvorbě atraktivního obytného či pracovního prostředí a veřejných staveb. Významné je ukázat všestrannost použití a široký potenciál materiálů z keramiky, a to nejen zdicích prvků, ale i obkladů, střešních tašek či dlažeb. Upozornit, že kromě estetických a funkčních požadavků tyto materiály splňují i stále vyšší nároky na technickou kvalitu, podmínky udržitelného rozvoje zahrnující energetickou úspornost, zdravé klima a možnost recyklace, a také aspekty sociální – finančně dostupné kvalitní bydlení.

Kategorie a ceny

Soutěž se koná každé 2 roky a v letošním roce se zúčastnilo téměř 600 projektů ze 44 zemí celého světa. Ceny byly uděleny v pěti kategoriích: Příjemný domov, Společné bydlení, Společná práce, Sdílení veřejného prostoru a Stavba mimo kategorie. Kromě vítěze v každé kategorii byly uděleny dvě Hlavní ceny (za Společné bydlení a Sdílení veřejného prostoru) a dvě Zvláštní ceny (Sdílení veřejného prostoru a Stavba mimo kategorie).

Výsledky soutěže a více informací najdete na stránkách Brick Award.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama