Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sádrokartonové děrované desky podstatně zlepšují prostorovou akustiku

Kromě akustické pohody je dalším přínosem desky Knauf Cleaneo vylepšení kvality vzduchu uvnitř objektu. Desky obsahují speciální sádru s příměsí Zeolith, který rozkládá případné škodlivé látky katalyticky na vodu a oxid uhličitý.

Speciální sádrokartonové děrované akustické desky Knauf Cleaneo podstatně zlepšují prostorovou akustiku v novém showroomu PETROF.
Speciální sádrokartonové děrované akustické desky Knauf Cleaneo podstatně zlepšují prostorovou akustiku v novém showroomu PETROF.

Nový showroom PETROF s plochou 800 m2 je největší ve střední Evropě. Jeho interiér je navržen tak, aby soustředil pozornost zákazníka na vystavované nástroje a zároveň vyhověl vysokým nárokům na dobrou akustiku prostoru.

Speciální sádrokartonové děrované akustické desky jsou nabízeny s různým typem a rozsahem děrování. V případě Petrof Gallery byly použity desky Knauf Cleaneo s rozptýleným děrováním (12/20/35) v podhledech stylové kavárny, na chodbách a v zázemí objektu.

Šlo o podhled zavěšený na profilech CD+UD s tloušťkou desky 12,5 mm se spodní dvojitou vrstvou. Celková plocha těchto podhledů činila cca 200 m2. Kromě podhledů s Cleaneo deskami byly v rámci stavby realizovány také sádrokartonové příčky o tloušťce 150 mm s profily CW + UW 75 (3 x A 12,5 mm TI 60 mm), které oddělují koncertní sál od kavárny. Dále jsou zde konstrukce předsazených stěn W 626-I s profily CW+UW 50 s deskami 2 x H2 12,5 mm bez TI EI 15.

Další sádrokartonové konstrukce posloužily k opláštění světlíků s použitím protipožární desky Knauf RED Piano a samozřejmě k obkladům vzduchotechniky, vody, topení a dalších instalací. Suchá výstavba trvala tři měsíce a stejně jako firma věří v kvalitu svých výrobků, vsadila při stavbě na kvalitu a šikovnost českých dodavatelů.

Jedním z nich byla firma Montáž suchých staveb Ladislav Matějů z Náchoda, jež v rámci stavby Petrof Gallery realizovala suchou výstavbu, a která dlouhodobě spolupracuje s firmou Knauf.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama