Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdařilá rekonstrukce hotelu Malé Versailles

Nedaleko centra Karlových Varů stojí nově zrekonstruovaný hotel s restaurací Malé Versailles. Cílem projektu bylo zprostředkovat návštěvníkům hotelu nebo restaurace příjemně strávené chvíle v objektu, který nebude působit okázale, ale naopak útulně.

Knauf sádrokarton – jídelna Malé Versailles
Knauf sádrokarton – jídelna Malé Versailles

Inspiraci architekt Kašparovský nalezl ve skandinávské architektuře, což se promítlo do minimalistického designu interiéru, kterému vévodí přírodní barvy a materiály. Velký prostor dostalo dřevo, které má opravdový punc historie – pochází totiž ze starých chalup a statků. Prakticky vše ostatní je nové, třebaže s nádechem patiny.

Pokoje byly vytvořeny pomocí sádrokartonových desek Knauf. Jelikož každá místnost musí být samostatným požárním úsekem, byly k tomu použity desky Knauf RED Piano. Díky dvojitému opláštění příček (celková tloušťka stěny včetně izolace činí 150 mm) pokoje vyhovují rovněž.

Více o rekonstrukci hotelu Malé Versailles a použitých materiálech si můžete přečíst v článku na stavebním portále ESTAV.cz.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama