Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kousek přírody doma s dřevěnou podlahou

Dřevěnou podlahu si pořizujeme, protože chceme žít v příjemném prostředí. Dřevo pozitivně ovlivňuje klima v místnosti a tím i naše zdraví, je materiálem s jedinečným charakterem.

dřevo dřevěná podlaha ESTAV

Moderní design a architektura se stále více odvracejí od umělých materiálů a znovu objevují čistotu a krásu těch přírodních. Dřevo je osobité, robustní a má široké možnosti využití. Vnáší do našeho prostředí hřejivou a neopakovatelnou atmosféru. Má také své specifické vlastnosti, které je nutné respektovat. Krásně voní, zní, a je příjemné na omak. Je návratem k našim přirozeným kořenům, symbolem našeho nerozlučného sepětí s přírodou. Mezi další vlastnosti dřeva patří například skutečnosti, že tlumí zvuky, v létě chladí a v zimě hřeje. Málo kdo ví, že masivní dřevo také pohlcuje pachy.

  • Jaké jsou však hranice teplot a vzdušné vlhkosti, kdy nám dřevo začíná „pracovat“ více, než chceme, a může nám nabobtnat či seschnout?
  • Jaké zásady musí dodržovat podlaháři?
  • Co by měl vědět koncový zákazník?
Na tyto a další otázky vám odpoví Ing. Lukáš Kopp v článku „Dřevo v interiéru – masivní dřevěné podlahy“ na portálu ESTAV.cz.
 
 
Reklama