Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se lité podlahy čistí a udržují v dokonalém stavu?

Lité bezesparé podlahy se vyskytují nejenom v prostředí průmyslu, ale nacházejí své místo také v interiérech bytů, obchodů a kanceláří. Vyrábějí se z minerálních cementových směsí, epoxidové nebo polyuretanové hmoty.



Uživatel litých podlah musí být realizátorem seznámen s celkovým konceptem údržby a v rámci dokončení a předání prací dostává od realizační firmy kompletní návod na ošetřování a čištění. Zjednodušeně můžeme tento návod rozdělit na dvě poloviny. O tu první polovinu – běžné denní čištění – se uživatel stará sám, o druhou polovinu – sanaci povrchu – by se měla postarat v pravidelných intervalech odborná prováděcí firma.

Jinak se bude čistit byt obydlený třemi lidmi a jinak obchod v nákupním centru, kterým denně projde 1000 lidí. K renovaci povrchu přistupujeme tehdy, dojde-li postupem času k mechanickému opotřebení povrchu. To se nejčastěji začne projevovat „vychozenými cestičkami“ na nejfrekventovanějších místech, ošoupaným povrchem pod kolečkovými židlemi apod.

Doporučení pro údržbu a renovaci lité cementové, epoxidové a polyuretanové podlahy najdete v článku na portálu ESTAV.cz.


 
 
Reklama