Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využití antibakteriálního působení iontů stříbra ve speciálním skle AGC

V bánskobystrické poliklinice Novamed, spol. s r.o. byl po celkové rekonstrukci slavnostně uveden do provozu operační sál, ve kterém je vůbec poprvé na Slovensku použito namísto tradičních obkladů stěn unikátní antibakteriální sklo.



Toto speciální sklo využívá antimikrobiální působení iontů stříbra, které ničí 99,9 % bakterií na jeho povrchu. Nový operační sál tak díky této technologii poskytne lékařům i pacientům, kteří na poliklinice Novamed podstupují některý z operačních zákroků, hygienicky čisté a esteticky velmi příjemné prostředí.

Antibakteriální sklo, na nějž má patent společnost AGC Glass Europe, je dostupné v podobě čirých skel, zrcadel a lakovaných skel v mnoha barevných variacích. Je vhodné k použití do izolačních zasklení oken, dělicích příček a dveří nebo obkladů stěn. Nenáročnost údržby, snížení ekonomických nákladů na čištění a vysoká estetika produktu, stejně jako velmi rychlá a suchá instalace, je hlavní devizou pro investory, kteří se pro skleněné aplikace v antibakteriálním provedení rozhodnou.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama