Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pasivní bungalov ELK EP 146 byl oceněn v kategorii projekt v 10. ročníku soutěže ČEEP 2011

Ocenění je dalším důkazem, že ELK umí nabídnout ve špičkové kvalitě jak cenově dostupné nízkoenergetické domy, tak i pasivní domy, splňující nejvyšší standardy. U pasivních domů z produkce společnosti ELK nedochází zásluhou výborné izolace (bungalov EP 146 s U = 0,10 W/m²K) a konstrukce bez tepelných mostů k žádným zbytečným tepelným ztrátám.

Ing. Vratislav Blaha, ředitel společnosti ELK a.s., převzal symbol projektu a diplom v úterý 20. listopadu 2012 v Betlémské kapli z rukou Jiřího Jirky, náměstka ministra Ministerstva průmyslu a obchodu a vedoucího Úřadu ministerstva a Tomáše Tesaře, náměstka ministra a ředitele sekce ochrany přírody a krajiny Ministerstva životního prostředí.

„Ocenění v této respektované soutěži je dalším důkazem, že ELK umí nabídnout ve špičkové kvalitě jak cenově dostupné nízkoenergetické domy, tak i pasivní domy, splňující nejvyšší tuzemské a evropské standardy. U pasivních domů z produkce společnosti ELK včetně pasivního bungalovu EP 146 nedochází zásluhou výborné izolace (obvodová stěna i střecha má u bungalovu EP 146 velmi nízkou hodnotu koeficientu prostupu tepla – U = 0,10 W/m²K) a konstrukce bez tepelných mostů k žádným zbytečným tepelným ztrátám,“ uvedl při příležitosti zisku energetického „Oskara“ ing. Vratislav Blaha.

Mottem letošního 10. ročníku celostátní soutěže ČEEP (Česká energetická a ekologická stavba / projekt / inovace) byla Archimédova myšlenka „Energie je to, co svět uvádí do pohybu!“. Cílem této celostátní soutěže je prezentace takových staveb, projektů a inovací, které významným způsobem snižují energetickou náročnost ČR, zvyšují energetickou účinnost energetických zdrojů a přispívají ke zlepšení životního prostředí v ČR. Odbornou prestiž a společenský význam akce dokumentuje skutečnost, že soutěž se koná již třetím rokem pod záštitou předsedkyně Parlamentu ČR Miroslavy Němcové, předsedy vlády ČR Petra Nečase, resortních ministrů a dalších osobností. Vypisovateli soutěže jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvo životního prostředí ČR, organizátorem je společnost TOP EXPO CZ, hlavním partnerem 10. ročníku byla společnost ERSTE CORPORATE BANKING.

pasivní bungalov ELK

Galavečera v Betlémské kapli se zúčastnila elita české vědy, energetiky, průmyslu a stavebnictví. Velkou pozornost výsledkům soutěže věnovala ČT 24, která přinesla reportáž již téhož dne ve večerních hodinách a připravuje rozsáhlý pořad informující laickou veřejnost o možnostech, které se aktuálně nabízejí pro dosažení úspor a hospodaření s energií.

Oceněný jednopodlažní bungalov ELK EP 146 s užitnou plochou 146 m2 nabízí ve standardním provedení velkorysý obytný pokoj s kuchyňským a jídelním koutem a dvě ložnice, na přání bude i varianta 4+kk s jedním pokojem navíc. Součástí pasivního bungalovu je i obytná veranda, místnost pro techniku a velká koupelna. V domě je dokovací stanice pro automobily s pohonem na elektrický proud a celý objekt je elektronicky řízený a vybavený nejmodernější počítačovou technikou. „Pasivní“ tepelné zdroje pokryjí největší díl potřeby tepla, požadované nízké „zbytkové vytápění“ pokryje tepelné čerpadlo, které se stará o příjemnou teplotu a čerstvý vzduch ve dne a v noci. Dům měl svoji premiéru v létě 2012 a první vzorový dům je postaven v centru vzorových domů Blaue Lagune u Vídně.

 
 
Reklama