Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Povrchová úprava oken a dveří SLAVONA nyní na automatické lakovací lince

V rámci inovace výrobní technologie jsme uvedli do provozu automatickou lakovací linku s robotickým nástřikem. Nová linka zajišťuje perfektní povrchovou úpravu dřevěných oken a dveří SLAVONA.

Povrchová úprava celého výrobního sortimentu probíhá na plně automatizované robotizované lakovací lince projektované a implementované ve spolupráci firem VIDALI Finisching a Erboli Engineering. Aplikovanou technologií povrchové úpravy je systém HighRes® od firmy ADLER, 100% made in Tyrol.Austria.

Celý proces nanášení povrchové úpravy je řízený výpočetní technikou, která pečlivě hlídá správnou aplikaci povrchové úpravy. Tento proces je pak rozdělen do jednotlivých fází. Nejprve dojde k tzv. flutování základní barevné impregnace TIG High-Res ve flutovací kabině. Tento způsob impregnování je v současnosti nejlepší aplikace barevné impregnace. Flutovací kabina zajistí naprosto dokonalé a rovnoměrné základování každého milimetru okenního dílce. To vše bez kontaktu lidské ruky. Jednotlivé prvky jsou zavěšené na automatické dráze. Takto impregnované okno dále projíždí zavěšené na dráze tzv. "vytěkací zónou", kde dojde k dokonalému stečení přebytečné impregnace a následně pak vjíždí do sušícího tunelu. Zde dochazí k náběhovému kondenzačnímu sušení.

Další fází je flutování mezivrstvy Intermedio High-Res. Tato mezivrstva ochrání výrobek před vlhkostí a zajistí dokonalou přilnavost nalakového filmu. Po fázi opětovného sušení dojde k operaci mezibroušení a takto připravené dílce dopraví automatická linka do kabiny stříkacího automatu, kde se 5 trysek společně s elektrostatickým nábojem postará o dokonalé finální lakování.

Výhodou kombinace elektrostatického náboje a stříkacího automatu je ve výsledku dokonalá rovnoměrná vrstva lazury po celém obvodu a ploše lakovaného dílce. Takovéto přesnosti nelze dosáhnout pomocí klasického ručního stříkání. Závěr celého procesu aplikace povrchové úpravy je opětovné řízené kondenzační sušení, které zajistí dokonalé proschnutí nanášeného lakového filmu.

okna dveře slavona dřevěná lakovací linka
Plně automatizovaná robotizovaná lakovací linka zajišťuje perfektní povrchovou úpravu dřevěných oken a dveří SLAVONA

SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...