Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak připravit pergolu na zimu a vyzdobit exteriér v podzimním duchu

Barevný podzim má nepopsatelné kouzlo, které doslova láká k tvoření z přírodních materiálů. Inspirujte se, jak připravit pergolu na zimu a vyzdobit exteriér vašeho domu.

Zazimování pergoly

Pokud vaši pergolu nemáte uzpůsobenou pro to, abyste pod ní mohli trávit i chladnější dny roku (pergoly z nabídky Sun System lze ve většině případů doplnit LED osvětlením, infrazářiči i posuvným zasklením), je čas ji zazimovat.

Měli byste odnést zahradní nábytek na bezpečné a suché místo a pod pergolou uklidit. Hodit se vám bude také praktická plachta na pergolu, která je levným a efektivním řešením, jak zazimovat všechny typy pergol. Seženete ji za pár korun. 

Podzimní výzdoba exteriéru

Na co všechno byste neměli zapomenout, aby podzimní výzdoba kolem vašeho domu potěšila oči vás i všech kolemjdoucích? 

  • Zahalte zahradu i prostor kolem domu do nejrůznějších světýlek (volte spíše teplejší světlo pro hřejivou atmosféru v podzimní mlze) a rozmístěte velké lucerny se svíčkou.
  • Podzimní věnce se hodí na vstupní dveře i branku. Nejkrásnější jsou věnce se spadaným barevným listím či větvičkami se suchými plody. Hledejte poklady během procházek podzimní přírodou. 
  • Použijte větší i menší dýně pro podzimní výzdobu. Dýni můžete využít i jako vázu či stylový květináč. Stačí ji jen pořádně vydlabat a dovnitř naaranžovat květiny.
  • Do oken umístěte podzimní truhlíky. Nádherně vypadají truhlíky s vřesem, který je oblíbenou podzimní rostlinou a vybarvuje se do úchvatných odstínů od bílé přes fialovou až po temně červenou. Doplňte jej maličkými dýněmi, barevným listím, kaštany a dalšími symboly podzimu. 

Pergoly z nabídky Sun System


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama