Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejčastější otázky týkající se antibakteriálních kování COBRA CU+

Antibakteriální kliky zvýší úroveň hygieny bez výrazných vstupních nákladů a natrvalo po celou dobu životnosti dveřního kování, jen musí architekti a stavitelé sami chtít.

Co se rozumí „antimikrobiální látkou“?

Antimikrobiální látka“ je materiál se schopností eliminovat mikroby, jako jsou bakterie, plísně a viry. Studie antimikrobiální účinnosti na různých površích jasně prokázaly, že měď a její slitiny mohou eliminovat mnoho typů mikrobů, včetně meticilinezistentního Staphylococcus aureus (MRSA), Clostridium difficile, viru chřipky A (~ 1Ν1) a bakterie Escherichia coli O157: H7.

Schválil některý z oficiálních orgánů antimikrobiální účinnost mědi?

Ano. 29. února 2008 Americká agentura na ochranu životního prostředí (EPA) oficiálně zaregistrovala 275 slitin mědi a tak potvrdila antimikrobiální vlastnosti těchto pevných materiálů. Výrobky vyrobené z kterékoli z registrovaných slitin jsou v USA oficiálně registrovány jako výrobky mající pozitivní vlastnosti pro veřejné zdraví.

Byla měď testována v klinických hodnoceních?

Ano, klinická hodnocení v Evropě proběhla v nemocnici Selly Oak Hospital, Birmingham. Výsledky publikované v Journal of Hospital Infection v lednu 2010 přesvědčivě ukázaly, že povrchy obsahující měď měly o 90 až 100% méně bakteriální kontaminace než kontrolní povrchy vyrobené z konvenčních materiálů.

Proč jsou povrchy obsahující měď výhodnější než jiné antimikrobiální povrchy?

Výrobky vyrobené z mědi a slitin mědi si udržují své antimikrobiální vlastnosti po velmi dlouhou dobu. I v případě, že dojde k poškrábání těchto povrchů, je jejich antimikrobiální účinnost zachována neporušená.
 
 
Reklama