Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastová okna Schüco LivIng Alu Inside získala certifikát pro pasivní domy

Okna Schüco LivIng Alu Inside z PVC-U obdržela od německého Institutu pasivních domů v Darmstadtu certifikát, že splňují hodnoty tepelné izolace pro pasivní domy.

Schüco LivIng Alu Inside je systém plastových profilů bez ocelové výztuhy s nejlepší tepelnou izolací. Základ tvoří patentovaná technologie hliníkových spojovacích pásků, které jsou z nekonečného hliníkového pásu extrudovány do plastových profilů. Dodávají celé konstrukci stabilitu, která se pak prakticky rovná profilům s ocelovou výztuhou. Více na www.schueco.cz

Schüco LivIng Alu Inside je plastový systém profilů bez ocelové výztuhy s nejlepší tepelnou izolací. Základ tvoří patentovaná technologie hliníkových spojovacích pásků, které jsou z nekonečného hliníkového pásu extrudovány do plastových profilů. Dodávají celé konstrukci stabilitu, která se pak prakticky rovná profilům s ocelovou výztuhou.

Potřebných tepelněizolačních hodnot dosahuje Schüco LivIng Alu Inside i díky svařovatelnému těsnění EPDM pro okenní a dveřní systémy, které je vysoce odolné vůči klimatickým vlivům, vyznačuje se vynikající tvarovou pamětí a garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti, a to i v kritických rohových partiích.

7komorová konstrukce profilu, vynechání ocelových výztuh a specifické umístění hliníkových pásků znamená, že okenní systém Schüco LivIng Alu Inside nemá žádné tepelné mosty. Toho je dosaženo zásluhou materiálu uvnitř profilového systému, vysoce jakostní hliníkové slitině, která díky svému leštěnému povrchu odráží cca 90 % tepelného záření. Systém středního těsnění se třemi stupni odvodu vody, optimální rozložení komor a další velkoobjemové izolační zóny pro umístění izolačních bloků Neopor® zajišťuje dosažení vynikajících hodnot tepelné izolace (Uf v hodnotě 0,87 W/m²K). Požadavkům na pasivní dům pak podle testu Dr. Feista vyhovuje systém Schüco LivIng Alu Inside pomocí použití dalších bloků Neopor®, díky kterým dosahuje hodnoty dokonce Uf = 0,79 W/m²K.

Schüco LivIng Alu Inside z PVC-U
Schüco LivIng Alu Inside z PVC-U
 
 
Reklama