Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak ochránit svůj domov před nenechavými zloději?

Vloupání stojí poškozeného v průměru 40 000 Kč. Pro spoustu lidí pak návštěva nezvaného hosta znamená spoustu bezesných nocí. Zjistěte, jak se proti vykradení bytu bránit a co zloděje odradí?

HT dveře - Bezpečnostní dveře

I když se počet vloupání v průběhu let snižuje, není radno na to spoléhat. Možná i vy nevědomky děláte chyby, které slouží jako pozvánka pro zloděje. Přitom stačí dodržovat pár pravidel, abyste je aspoň odradili.

Jak zloděje odradit

V průzkumu, který provedla společnost Jablotron v roce 2012 mezi českými vězni odsouzenými za vloupání se ukázalo, že běžné dveře je většina z nich schopná otevřít do pěti minut bez většího hluku.

Překážku pro ně však tvoří bezpečnostní dveře s vyšší bezpečnostní třídou. Pokud tak přemýšlíte o koupi nových dveří, hledejte bezpečnostní třídu 3. Ta je ideální volbou, pokud chcete ochránit svůj byt a zároveň nevlastníte předměty vysoké hodnoty jako například umělecká díla.

Pravidla pro bezpečný domov

I s bezpečnostními dveřmi je však vhodné dodržovat několik základních pravidel. Nebudou vás stát nic navíc, ale mohou vám ušetřit spoustu starostí.

  • Při odchodu z bytu zavřete všechna okna a zamkněte dveře.
  • Dveře zamykejte i v případě, že jste doma. Mnoho zlodějů nemá problém navštívit nezamčené byty v noci, když jejich obyvatelé spí.
  • Při odjezdu na dovolenou nezatahujte závěsy a rolety.
  • Poproste sousedy nebo rodinu, aby vám pravidelně vybírali poštu, zatímco budete na dovolené.
  • Nespoléhejte na „důmyslné“ skrýše a nenechávejte klíče pod rohožkou nebo za botníkem.

Dobré bezpečnostní dveře vám navíc přinesou další výhody jako utlumení zvuku z chodby a tepelně-izolační vlastnosti. Zjistěte víc o bezpečnostních dveřích na htdve.re/chci-zjistit-vic


HT dveře - Bezpečnostní dveře
logo HT dveře - Bezpečnostní dveře

Specializujeme se na prodej, montáž a servis bezpečnostních dveří do bytů, rodinných domů a komerčních prostor. Za kvalitu produktů mluví pozitivní zkušenosti a recenze stovek domácností a firem z celé České republiky. Můžete se přijít podívat na kompletní ...

 
 
Reklama