Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se starat o bezpečnostní dveře, aby nám dlouho vydržely?

Říká se, že bezpečnostní dveře si za svůj život pořídíte pouze jednou. Ty kvalitní totiž vydrží desítky let. I proto chceme, aby plnily své funkce na 100 %. Jak se o ně ale starat, abychom nic nepodcenili?

Údržbu provádějte klidně jen jednou ročně

I když jsou bezpečnostní dveře do bytu nebo domu poměrně složitý mechanismus, starost o ně není nijak náročná. Jsou v podstatě bezúdržbové. Pokud je ušpiníte nebo jsou zaprášené, můžete je vyčistit běžnými čisticími prostředky. Jednou ročně vložku prostříkněte z venkovní strany olejem ve spreji. Snažte se aplikátorem dosáhnout co nejdál do zadní strany vložky. Dveře se promazávají proto, aby vám časem nezačaly drhnout. Míra promazávání hodně záleží na prašnosti prostředí.

Zvládnete i seřízení dveří

Pokud u svých vchodových bezpečnostních dveří zaregistrujete drhnutí nebo je z nějakého důvodu potřebujete (například kvůli koupi nového nábytku) vysadit, zvládnete to sami. K seřízení polohy křídla se používají šroubovací závěsy. Díky nim můžete hýbat s křídlem dveří k rámu nebo od něj. Jediné, co je pevně dané z výroby, je výška, kterou nelze měnit. Jedno otočení dílu závěsu o 360 ° znamená vysunutí nebo zasunutí o 1 milimetr. Pokud vás zajímají konkrétní příklady seřízení, přečtěte si podrobný návod na údržbu a servis dveří s vysvětlivkami.

Pokud si nejste jistí v kramflecích, obraťte se na odborníky

Patříte-li k těm, kteří raději nechají starost o bezpečnostní dveře na odbornících, využijte záručního nebo pozáručního servisu. Firma HT Dveře ho nabízí všem svým zákazníkům a můžete se na ně obrátit s jakýmkoli dotazem. Na skladě mají veškeré díly a vložky dveří, které jsou kompatibilní i s ostatními výrobky na trhu. Pro radu si můžete přijít do jedné z jejich 100 poboček nebo prostřednictvím internetových stránek.






HT dveře - Bezpečnostní dveře
logo HT dveře - Bezpečnostní dveře

Specializujeme se na prodej, montáž a servis bezpečnostních dveří do bytů, rodinných domů a komerčních prostor. Za kvalitu produktů mluví pozitivní zkušenosti a recenze stovek domácností a firem z celé České republiky. Můžete se přijít podívat na kompletní ...