Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevo nebo plast? Jaký materiál vybrat při koupi vchodových dveří?

Dveře jsou to první, co při návratu domů uvidíte, jejich výběr tedy nepodceňujte. Jaký materiál vybrat, aby byly krásné na pohled a zároveň funkční?

Žijeme v době plastové

Plast se stal celosvětově velmi používaným materiálem a dveře rozhodně nejsou výjimkou. Výhodou je nižší cena a široká škála vzhledů. Můžete tedy vybírat z množství barev a dekorů, mezi kterými najdete například i napodobeniny dřeva. S funkčností je to ale horší. V interiéru nedostatky plastu příliš nepocítíte. Pokud si však pořizujete plastové vchodové dveře, počítejte s nepříznivými vlivy počasí. Vlivem výkyvů teplot dochází k jejich sedání a drhnutí. Dveře vyžadují daleko častější opravy, a nemají proto příliš velkou životnost.

Dřevem rozhodně nic nepokazíte

Za nákup vchodových dřevěných dveří zaplatíte sice víc než za plastové, z hlediska funkčnosti jsou ale lepším a dlouhodobějším řešením. Ani dřevěné dveře nejsou bezúdržbové. Přestože se při výrobě používají impregnace, kvalitní lazury a laky, po čase bude třeba vrchní vrstvu nahradit novou.

Nemůžete se rozhodnout? Kombinujte!

Nejmodernější technologie dnešní doby umožňují kombinovat různé materiály a využívat výhod jednotlivých technologií. Kombinace vnitřní konstrukce dřeva a povrchového pláště z oceli s dekorativní folií nejen skvěle vypadá, ale i dlouho slouží. Díky kombinaci materiálů vymizí negativní vlastnosti plastu i dřeva a získáte tak výjimečně pevné a tvarově stálé vchodové dveře do domu či bytu.

Bezpečnostní dveře v bílém provedení
Bezpečnostní dveře v bílém provedení
Bezpečnostní dveře v provedení tmavý ořech
Bezpečnostní dveře v provedení tmavý ořech

Dveře musí dlouho sloužit

Ať už dáváte přednost libovolnému materiálu, rozhodně hleďte na kvalitu. Cenově výhodná nabídka vás může v danou chvíli potěšit, jak dlouho ale levné dveře vydrží? Myslete raději v dlouhodobém měřítku a nekupujte nejlevnější dveře, které potkáte.

Poraďte se s profesionály

Pokud chcete dveře, které vám vydrží opravdu dlouho, zvolte bezpečnostní dveře. Odolají nejen vlivům přírody, ale i nezvaným návštěvníkům. Specializovaná firma HT Dveře vám poradí nejlepší řešení na míru a postará se o vše potřebné.


HT dveře - Bezpečnostní dveře
logo HT dveře - Bezpečnostní dveře

Specializujeme se na prodej, montáž a servis bezpečnostních dveří do bytů, rodinných domů a komerčních prostor. Za kvalitu produktů mluví pozitivní zkušenosti a recenze stovek domácností a firem z celé České republiky. Můžete se přijít podívat na kompletní ...