Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střešní okno VELUX snižuje hlasitosti zvuku deště

Díky hladině akustického tlaku 48 dB okno splňuje doporučení na maximální úrovně hlasitosti zvuku deště uvnitř domu ve výši 50 dB.

Jednou z důležitých funkcí pláště budovy je chránit její interiér před nežádoucím hlukem z venku. Schopnost izolovat zvuk je důležitým parametrem stavebních prvků, protože venkovní hluk může mít negativní dopady na zdraví, náladu a schopnost učení. Zvuk/hluk deště na střeše vnímáme různě. Pro někoho jde o příjemný zvuk, jiní jej považují za hluk. V noci jej bude většina z nás vnímat jako hluk, pokud nás vzbudí.
Francouzské úřady provedly průzkum, na základě kterého omezily úroveň hlasitosti deště uvnitř domu na hodnotu SPLmax< 50 dB, aby zvuk deště nebudil děti.

Produkty značky VELUX se zasklením 60G a RNR (Rain Noise Reduction – redukce hluku deště) tlumí hluk deště o 7 dB více ve srovnání s klasickým střešním oknem a dosahují hodnoty SPLmax= 48 dB. Tato hodnota splňuje doporučení francouzských úřadů ohledně maximální úrovně hlasitosti zvuku deště uvnitř domu ve výši 50 dB.

Nejvyšší index vzduchové neprůzvučnosti Rw 42 [dB] má střešní okno s protihlukovým zasklením s označením --62.
Tabulka vlastností výrobků Velux


 
 
Reklama