Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ISOVER Vás zve na konferenci "Pasivní domy - komfortní styl bydlení"

Společnost Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. vás zve ve středu 14. 4. 2010 při příležitosti Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2010 na odbornou konferenci Pasivní domy - komfortní styl bydlení (trendy, návrh, realizace, ekonomická a ekologická hlediska).

Konference Pasivní domy - komfortní styl bydlení se koná ve středu 14. 4. 2010 od 10:00 do 14:00 hodin na brněnském výstavišti v sálu Morava v pavilonu A3. Hlavním tématem konference jsou trendy vývoje, návrh, dotace a státní podpora, realizace a ekonomická a ekologická hlediska výstavby pasivních budov. Konference je vedena významnými odborníky z oboru, kterými jsou např.: Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc., Ing. Jan Bárta, Ing. arch. Petr Štěpánek, Ing. arch. Petr Smola a Ing. Günter Lang.

Na brněnském výstavišti můžete také navštívit od 13. 4. - 17. 4. 2010 (9:00 - 18:00) výstavní expozici společnosti Saint-Gobain Isover CZ s.r.o., stánek 093, pavilon V. Na stánku máte možnost využít poradenství odborných pracovníků společnosti, získat řadu informačních materiálů k produktům a nízkoenergetické a pasivní výstavbě. Vyzkoušet můžete také modelaci způsobu zateplení Vašeho domu prostřednictvím kalkulačního programu Isover či využít možnosti přímé registrace do dotačního programu "Sáhněte si na dotace od Isoveru".

Navíc máte jedinečnou možnost po dobu konání veletrhu získat Vaše osobní snímky pořízené termokamerou a seznámit se tak s výsledky měření úniku tepla termovizí, které se nejčastěji provádí na stavebních objektech. Těšit se také můžete na spoustu zajímavých akcí a dárků.

Program

10:00 Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc., Fakulta stavební ČVUT v Praze
Trendy vývoje pasivních domů, návrh a hodnocení
10:40 Ing. Jan Bárta - ředitel sdružení Centrum pasivního domu
Ekonomika výstavby pasivních domů, úspory, ekologie
11:20 Ing. arch. Petr Štěpánek - ředitel Státního fondu životního prostředí, Ing. Kateřina Miholová - odborná konzultantka a manažerka firmy DEA ENERGETICKÁ AGENTURA, spol. s r.o.
Dotace a podpora nízkoenergetického stavění od státu
12:10 Ing. arch. Josef Smola - autorizovaný architekt, místopředseda sdružení Centrum pasivního domu
Realizace pasivních domů - zkušenosti s prováděním PD, problémy a úskalí na stavbě
12:50 Ing. Günter Lang - ředitel IG Passivhaus Austria
Rekonstrukce na pasivní standard, příklady a zkušenosti ze zahraničí

Pozvánka na konferenci "Pasivní domy - komfortní styl bydlení" ve formátu PDF.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover

Isover nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.