Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zloději na stavbách. Jak je odhalit v přímém přenosu?

Odborník na zabezpečení Jan Peroutka představuje zbrusu novou bezpečnostní technologii na českém trhu, která spočívá v dočasné instalaci mobilních kamerových systémů.


Kamery střeží rizikové zóny na staveništi

„Mobilní IP kamerový systém se zaměří na předem definované zóny, kde se nachází stavební materiál, drahá stavební technika a nářadí nebo zkrátka jakýkoli majetek, který je pro zloděje lákavý. Pokud zloděj naruší definovaný prostor, operátorům se automaticky zobrazí ohrožená část staveniště na monitoru. Poté situaci vyhodnotí a rozhodnou se pro reakci,“ popisuje Jan Peroutka z bezpečnostní agentury Securitas, která novou technologii uvádí na český trh.

Zloděj v přímém přenosu

Obsluha monitoringu stavby má k dispozici hlasový přenos do střeženého prostoru skrze výkonné reproduktory. „Operátor zloděje konfrontuje s realitou, že je jeho počínání sledováno prakticky v přímém přenosu, což na něj působí jako psychologická zbraň se zastrašujícím účinkem. Na místo může zaslat i zásahové vozidlo, kterému předá popis pachatele a další instrukce,“ uzavírá bezpečnostní expert Jan Peroutka. Zařízení neslouží jen koncovým uživatelům, ale je určeno rovněž stavebním firmám.

 
 
Reklama