Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vchodové dveře Schüco s dotykovým displejem DCS Touch Display

Pouhým dotekem lze ovládat také vchodové dveře! Společnost Schüco vybavila dotykovým displejem modulární panel Schüco Door Control System, který slouží ke komunikaci, kontrole a zabezpečení vstupu. Ovládání displeje je jednoduché a intuitivní, podobně jako u chytrých telefonů.

Schüco DCS Touch Display – domovní číslo
Schüco DCS Touch Display – domovní číslo
Schüco DCS Touch Display – domovní číslo detail
Schüco DCS Touch Display – domovní číslo detail

Elegantní panel Schüco DCS z černého skla, několikrát oceněný v oblasti designu, se nejčastěji instaluje přímo do dveřního profilu a konfiguruje individuálně dle preferencí uživatelů objektu. Nově lze tento panel vybavit modulem dotykového displeje s integrovanými funkcemi dveřní komunikace a elektronické vstupní kontroly. Ovládání displeje v sobě kombinuje několik funkcí, například zobrazení domovního čísla, zvonku, resp. rolovatelného jmenného seznamu se zvonky, numerické kódové klávesnice, systému k dorozumívání včetně video kamery a otvírače dveří.

Dveřní komunikace a elektronická vstupní kontrola v jednom modulu

Schüco DCS Touch Display – zvonky – jmenný seznam detail
Schüco DCS Touch Display – zvonky – jmenný seznam detail
Schüco DCS Touch Display – vyzvánění, profil rezidenta
Schüco DCS Touch Display – vyzvánění, profil rezidenta

Modulární panel Door Control System se sestavuje individuálně, stejně tak naprogramování funkcí modulu dotykového displeje se přizpůsobuje charakteru objektu a preferencím jednotlivých uživatelů. Video kamera s detekcí pohybu aktivuje systém v okamžiku přiblížení do vstupního prostoru. Zobrazení na displeji se odvíjí od typu objektu. Úvodní aplikací je podsvícené domovní číslo, následně se nejčastěji zobrazuje symbol zvonku se jménem majitele, případně dotykem rolovatelný jmenný seznam se zvonky. Nechybí ani portrétní silueta, kterou lze nahradit reálnou fotografií obyvatele objektu. Stisknutím symbolu zvonku se spouští vyzvánění, doprovázené potvrzujícím signálem. Videokamera současně přenáší obraz hosta do interkomu (může se jednat o interní video stanici Schüco, IP video telefon, chytrý telefon, softphone nebo tablet), čímž rezident objektu i na dálku okamžitě vidí, kdo přichází. Širokoúhlý objektiv kamery velkoryse snímá celý vstupní prostor. Mezi rezidentem a hostem lze skrze interkom navázat ústní kontakt a vzájemně komunikovat, v takovém případě se na displeji zobrazí symbol úst. Případnému hlučnému okolí se zařízení automaticky přizpůsobí a zajistí srozumitelnou komunikaci, stejně tak intenzita osvětlení displeje se mění v závislosti na okolním světle. Rozhodne-li se rezident dveře otevřít, na displeji se zobrazí symbol dveří a host může vstoupit.

Osoby s oprávněným vstupem si na displeji rovnou nalistují kódovou klávesnici a po zadání numerického kódu se jim dveře automaticky otevřou. Oprávnění vstupu je přes Schüco DCS Touch Display možné naprogramovat a řídit také časově – vymezením konkrétních hodin či pracovních dnů, což usnadňuje kontrolu vstupu zejména u poskytovatelů služeb, kde lze objekt zpřístupnit pouze v přesně specifikovanou dobu.

Numerická klávesnice s rotujícím pořadím číslic

Schüco DCS Touch Display – kódová klávesnice
Schüco DCS Touch Display – kódová klávesnice
Schüco DCS Touch Display – kódová klávesnice detail
Schüco DCS Touch Display – kódová klávesnice detail

Také v oblasti zabezpečení přináší modul dotykového displeje nový rozměr. Před každým novým vstupem mění číslice na kódové klávesnici své pořadí, aby nebylo možné rozklíčovat vstupní kód dle případných otisků. Nechybí integrované mechanické a akustické zabezpečení proti krádeži dotykového displeje. Kromě toho je DCS dotykový displej šifrován vnitřní řídicí jednotkou; zámek je zevnitř spolehlivě zajištěn přes IP bezpečnostní konektor. Dojde-li ke krádeži dotykového displeje, IP bezpečnostní konektor automaticky přeruší spojení se sítí, čímž znemožní manipulaci se zámkem i jakýkoli zásah do interní sítě.

Dveře pod kontrolou odkudkoli na světě

Schüco DCS Touch Display – vyzvánění, profil rezidenta detail
Schüco DCS Touch Display – vyzvánění, profil rezidenta detail

S plným napojením na IP síť a využíváním internetových technologií otevírá Schüco DCS Touch Display zcela nové možnosti a aplikace. Instalace je možná prakticky ve všech objektech se síťovými rozvody. Přenos audio a video hovorů probíhá skrze otevřený protokol SIP a lze je okamžitě přijímat na IP video telefonech, smartphonech, tabletech a softphonech, a to jak v rámci lokální sítě, tak na dálku přes internet. Díky tomu můžete kdekoli na světě vědět, kdo stojí před vašimi dveřmi.

Flexibilní software nabízí individuální naprogramování a rozšíření funkcí. Například při zabudování do vstupních prostor lékáren lze nastavit, aby se o víkendu na displeji automaticky zobrazily informace o nejbližší otevřené pohotovosti. POE technologie (Power over Ethernet) umožňuje přenos dat i napájení skrze jediný síťový kabel.

 

Do dveří i na zeď

Instalace dotykového displeje Schüco DCS obvykle probíhá zapuštěním do vnějšího rámu nebo křídla dveří. Na vyžádání se nevylučuje ani montáž na omítku či instalace do panelu na zdi. Vedle minimalizovaného počtu komponent instalaci usnadňuje a urychluje prefabrikované příslušenství s jasným značením.

Další informace naleznete na odkazu ZDE.

 
 
Reklama