Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domy NANO a LUPO – špičkové dřevostavby v systému Light Building

Lze pořídit špičkovou kvalitu za rozumnou cenu? Lze postavit nízkoenergetický dům za 1.299.000 Kč včetně DPH a na klíč? Díky filozofii výstavby Light Building to jde. Dům se jmenuje NANO a se svým o sto tisíc korun dražším bráškou domem LUPO je tím nejlepším řešením v segmentu trhu malých rodinných domů.

Domy NANO a LUPO jsou dvoupodlažní stavby s půdorysnými rozměry 6,5 × 6,3 metru. NANO má plochou a LUPO sedlovou střechu s mírným sklonem a obě varianty tak zachovávají rozměrově plnohodnotné druhé nadzemní podlaží. Malý půdorysný rozměr domů je velmi vhodný i pro malé stavební pozemky a tím lze snížit investici spojenou s koupí pozemku. Domy se hodí pro parcely již od 300 m2.

Za výše uvedenou cenu (a to včetně základů) jsou stavěny v energetické třídě B, která je klasifikována jako „domy úsporné“. Použitím oken s izolačním trojsklem a ventilačním systémem s rekuperací tepla plní klasifikaci A, „domy velmi úsporné“. Z pohledu úspor energie na vytápění je nejdůležitějším parametrem ztráta domu. Ta je pro NANO i LUPO vyčíslena na 3 kW. NANO i LUPO v energetické třídě A spotřebují na celoroční vytápění elektřinu za necelých 7000 Kč.

A jak je tedy možné postavit takto levně nízkoenergetický dům?

Light Building – make it easy

Většina dnešních nízkoenergetických a pasivních domů se staví jako dřevostavby. Dřevostavby obecně jsou charakteristické podstatně lepšími tepelně izolačními a užitnými vlastnostmi než domy zděné. Jsou technologicky vyspělejší a zajišťují větší komfort svým majitelům. Technický a technologický pokrok poslední doby umožnil vznik nové stavební filozofie lehkého stavění – Light Building. Klasické zdění z těžkých materiálů a „mokré“ postupy stavby prodlužují, prodražují, více zatěžují životní prostředí a hotová stavba spotřebovává na svůj provoz více energie.

Light Building všechny složité, drahé a neekologické technologie ze stavby odstranil.

Domy se zakládají na zemní vruty a na pozemku se nemusí bagrovat a betonovat základy. Podlahy, stěny i střecha jsou ze stavebního systému EUROPANEL®. EUROPANEL® je ověřený, univerzální, dokonale energeticky účinný, velmi pevný a přitom lehký stavební systém, který se používá pro výstavbu domů v nejvyšších energetických standardech. Domy jsou vybavovány ventilačním systémem s rekuperací tepla a díky nízkým tepelným ztrátám velmi jednoduchým systémem vytápění. Vyloučení betonování, zdění a transportu těžkých stavebních hmot domy zjednodušuje a zlevňuje. Domy jsou navíc energeticky tak úsporné, že nepotřebují pro vylepšení své energetické bilance drahá a složitá zařízení jako jsou tepelná čerpadla, sluneční kolektory nebo fotovoltaické články.

NANO a LUPO mohou růst s vámi

NANO i LUPO nabízejí v základním provedení 68 m2 užitné plochy a dispozici 3+kk. Jsou však rozpracovány i varianty s dispozicí 4+kk. Použitá technologie založení domů na zemních vrutech umožňuje domy snadno doplnit dřevěnou terasou libovolné velikosti. Vruty ve spojení se stavebním systémem EUROPANEL a chytrým technickým řešením dávají možnost přes spojovací krček připojit k domu další místnost a dům tak zvětšit o ložnici, kancelář, pracovnu, nebo například saunu. Zajímavé je, že to jde udělat hned při realizaci domu nebo kdykoliv později. Domy svojí schopností „růst“ tak vyhoví měnícím se životním podmínkám rodiny. Záležitost rozšíření domu o jednu či dvě další místnosti je přitom otázkou několika dní. Na obrázcích je vidět jakým luxusním dojmem působí dům s přístavkem a velkou terasou.

Z uvedených informací je jasné, že domy jsou určeny pro dvou až čtyřčlenné domácnosti. Vyhoví mladým rodinám, střední generaci i seniorům.

Light Building ze systému Europanel, domy NANO a LUPOLight Building ze systému Europanel, domy NANO a LUPO

Moderní architektura, moderní design

Projekt NANO a LUPO je zaměřen na funkčnost a čisté tvary. Tvar krychle umožňuje optimálně řešit vnitřní dispozici domu. Malá tloušťka obvodové stěny neubírá z vnitřního obytného prostoru. Díky šetrnému způsobu založení stavby nedojde výstavbou k poškození pozemku a stávající vegetace. Fasádu domu lze přizpůsobit okolnímu prostředí stavby tak, aby dům co nejlépe „zapadl“. Velmi žádaný je obklad modřínem s plastickým vzhledem. Použít však lze i klasickou fasádu s rozličnou strukturou, nebo zavěšené fasádní desky.

NANO a LUPO se vymykají technicky i designově ze stávající nabídky malých rodinných domů. Jejich nejjednodušší charakteristika by mohla znít takto:

„Za málo peněz hodně muziky“

Moderní panelové dřevostavby navazují na stotřicetiletou tradici

První panelová dřevostavba s panelem s dřevěným rámem byla patentována v roce 1880. V roce 1929 si panelovou dřevostavbu postavil Albert Einstein (jistě to měl dobře promyšlené), která dodnes stojí v obci Caputh nedaleko Postupimi. Jeho dům navrhl slavný architekt Konrad Waschman. Další slavný architekt Frank Lloyd Wright byl u vývoje moderního sendvičového panelu pro dřevostavby takzvaného Structural Insulated Panel, zkráceně SIP. Tento konstrukční systém se začal výrazně prosazovat od osmdesátých let dvacátého století a dnes hraje prim i v české republice. Česká republika celkově hrála v oboru dřevostaveb vždy velmi důležitou úlohu. Vždyť druhá největší Evropská továrna na výrobu panelových dřevostaveb byla v roce 1891 postavena v Čechách v obci Boleslav a po požáru v roce 1915 přesunuta do obce Černousy ve Frýdlantském výběžku.

Domy NANO a LUPO jsou moderními pokračovateli tradice panelových dřevostaveb v Čechách.

Více informací získáte na stránkách:
www.polymur.cz
www.montovanedomy.cz
www.europanel.cz
www.lightbuilding.cz

Seminář Technicko-obchodní zástupce pro zprostředkování prodeje a realizaci domů NANO a LUPO

Seminář se koná dne 6. 11. 2012 a je určený pro všechny zájemce z České i Slovenské republiky.

Domy NANO a LUPO se realizují ve standardním i nízkoenergetickém provedení v systému Light Building EUROPANEL s vyloučením všech mokrých procesů.

V rámci spolupráce nabízíme:

  • Špičkový produkt
  • Zajímavé odměny za zprostředkování prodeje a organizaci výstavby domů NANO a LUPO
  • Proškolení, poradenský servis a potřebné podklady

Požadujeme:

  • Samostatnost a bezúhonnost
  • Obchodní dovednosti
  • Minimálně středoškolské vzdělání nejlépe stavebního směru a praxi v oboru bytové výstavby

Kdy: 6. 11. 2012 od 9 hodin, prezence od 8:30

Kde: Zábavní Centrum Babylon

Účastnický poplatek činí 1000 Kč včetně DPH a obsahuje pronájem školicích prostor, občerstvení, materiály a podklady.

Více informací získáte na telefonu: +420 724 820 989, přihlášky můžete posílat na e-mail: liska@europanel.cz

 
 
Reklama