Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nakoukněte do dřevostavby designérky Lucie

Kdo má rád moderní bydlení s dostatkem prostoru, toho dům Lucie a Lukáše nadchne. Navíc stojí na velkém pozemku v klidné lokalitě, kde majitele nic neruší v rozjímání na zahradě. Interiér domu ale také stojí za to. Aby ne, když je Lucie interiérová designérka.


Práce na projektu mě velmi bavila. Lucie s Lukášem měli jasnou představu, jak by měl jejich budoucí domov vypadat. Tuto představu jsem pak musel sladit s naším konstrukčním systémem,“ říká Ing. Oldřich Němčák z RD Rýmařov. Největším oříškem bylo podle jeho slov navržení rozlehlého obýváku s kuchyní, který měl být co nejvíce opticky propojený s terasou.

Proč padla volba právě na dřevostavbu?

Rozhodující byla rychlost výstavby, která trvala přesně 5 měsíců. Z toho měsíc jsme museli čekat kvůli vyschnutí anhydritových podlah. „Od známých jsme dostali na RD Rýmařov dobré doporučení a další kladné reference naše rozhodnutí jenom potvrdily. Je nádherné sledovat, jak vám před očima roste vysněný dům. Firmu bych doporučila i nejlepším přátelům, byli jsme opravdu spokojení,“ říká Lucie.





Členitý, ale útulný interiér

Dům se zastavěnou plochou 221,60 m2 má v přízemí 12 místností a v patře 10. Půdorys do písmene L je velmi praktický a umožňuje všechny místnosti logicky uspořádat. Majitelce záleželo nejen na praktičnosti, ale především na útulnosti. Proto jsou místnosti spíše menší. Společenský život se odehrává v největším prostoru v domě - v obýváku s kuchyní a jídelnou. „Chtěli jsme dům praktický, ve kterém nebude chaos. Zároveň jsem ale nechtěla, aby působil odtažitě, chladně. Proto jsme volili spíše menší místnosti.

Projektant nezapomněl ani na dostatek užitkových místností - proto v přízemí najdete technické místnosti, zádveří s velkou šatnou, spíž i prádelnu. V patře pak nechybí dámský budoár a pánská šatna. „Provozní zázemí pro mě bylo stejně důležité jako místnosti k obývání,“ tvrdí Lucie.





Dům, ve kterém by chtěl každý bydlet

Jak už jsme zmínili, Lucie je interiérová designérka. Dalo se tedy předpokládat, že jejich dům nebude jen tak obyčejný. Snoubí se v něm přírodní a moderní prvky, citelné propojení s nádhernou zahradou, která dům obklopuje a vše podtrhuje hra se světlem. Útulnost interiéru podporuje jemná kombinace pastelových barev, nevšedních tapet a luxusních materiálů. Metalické efekty dodávají bytu moderní lesk. Nábytek je vyrobený na míru a skvěle podtrhuje řeč celého domu. „Při navrhování interiéru jsem se částečně inspirovala skandinávskými prvky. Základem je dostatek světla. Mám ráda nestandardní věci, a tak jich v našem interiéru pár najdete - například různobarevné židle u jídelního stolu zaujmou každého hosta.





Zahrada, perla domu

Mít krásný dům, to je jedna věc. Ale teprve zahrada z něj udělá pravý domov. Propojení zahrady s obývacím prostorem byl jeden z požadavků majitelů. Klidná lokalita, vzrostlé stromy, zahradní sklípek a posezení s grilem a ohništěm vás vylákají ven za jakéhokoliv počasí. Zkrátka bydlení snů.









 
 
Reklama