Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Myslíte si, že žijeme v modulárním světě?

Modularita nás obklopuje a provází na každém kroku. Svět se snaží většinu dostupných segmentů lidského konání vyřešit tak, aby jednotlivé komponenty v hierarchii celku byly zastupitelné, zaměnitelné, celek mohl růst nebo se zmenšovat. To vše v závislosti na okolnostech. O modulárním světě jsme si povídali ve studiu estav.tv s Davidem Šiklem, ředitelem společnosti KOMA RENT.

Počítač je ryze modulový produkt. Dá se rozdělit na prvočinitele a změnit zcela jeho konfiguraci i možnosti. Pokud dožije, lze některé dílčí moduly využít i posléze. Nejinak je to s moduly raket ve vesmírném programu. Stejně tak naleznete modularitu v budovách letištního terminálu. Malé letiště o pár modulech, stejně jako obrovský letištní komplex. Modularita je zde více než žádaná. Velmi pružně lze reagovat na potřeby a okolnosti.

Modularita se hodí pro školy, školky, obslužnou infrastrukturu, sportovní zázemí, nemocnice v oblastech hladomoru, v oblastech humanitárních katastrof, v místech přírodních katastrof. Snadná manipulace, variabilita, rychlé změny dle potřeby, případně odstranění a přenesení celku do jiných lokalit. Vše bez ekologických zátěží v souladu se strategií udržitelnosti s reakcí v reálném čase.

Má modularita i vlastní estetiku?

To vše se dozvíte v rozhovoru s panem Davidem Šiklem, ředitelem společnosti KOMA RENT, která je součástí skupiny KOMA Family. Nejstarším sourozencem je společnost KOMA MODULAR s.r.o. – přední evropský lídr v oboru modulární výstavby s 30letou historií.

David Šikl, KOMA RENT – Žijeme v modulárním světě
Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení
 
 
Reklama