Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKA – akustické desky z dřevní vlny s požární odolností A2

Specialistou na prostorovou akustiku je firma ACUTEC s.r.o. , které přináší materiály pro architektonické řešení akustiky. Novinkou jsou desky od Lotyšského výrobce CEWOOD.

Ten se zaměřuje na ekologické produkty vyráběné z dřevní vlny a cementu. Díky realizacím velkých projektů, jako jsou například kancelářské budovy Googlu, olympijské sportoviště, nebo mezinárodní letiště a hotelové komplexy, mohou projektanti a designéři, využít těchto zkušeností. Ty se odrážejí v předem testovaných a certifikovaných skladbách pro instalaci na stropy a stěny. Dle typu instalace můžete docílit pohlcení zvukových vln až o 90 % (aw 0,9).

Hlavní výhodou desek je požární odolnost třídy A2 (nehořlavé), mechanická odolnost a vysoký útlum. Díky tomu jsou ideálním materiálem pro řešení akustiky. Na výrobu se používá pouze dřevní vlna (najemno naštípané smrkové špalky), portlandský cement a voda. Žádné formaldehydy, žádná jiná pojiva. Tím je deska bez škodlivin a splňuje přísné normy na certifikaci Natureplus. Povrchová úprava může být přírodní (bez úpravy), bílá, černá šedá a zakázkově odstíny RAL




Hra tvarů a barev. Tak se dá specifikovat široká produktová nabídka, které je nově k dispozici. Kromě standardních formátů 2 400 × 600 mm, 1 200 × 600 mm, 600 × 600 mm a pro „T24“ systémy 595 × 595 mm, výrobce frézuje zakázkově také, různé formáty pro designové prvky, jako jsou lichoběžníky, trojúhelníky, hexagony, kruhy apod., tím lze na jednom projektu dosáhnout více možností a řešení. Na výběr je možné zvolit šířky vlákna (tedy struktury) od 1,0 mm, nejpoužívanější 1,5 mm až po maximum 3,0 mm. Váha desek v síle 25 mm je snesitelných 10,5 kg/m2.

Hrany mohou být buď rovné, s fází, nebo frézované do zámkového spoje, včetně patentovaného skrytého spoje pro „T24“ sytém. Díky tomu lze získat více řešení pro konkrétní zadání.




Uplatnění najdou desky v celé škále projektů a realizací, zmiňme tedy jen některé, jako jsou výrobní a skladové haly, kancelářské budovy, sportoviště, bazény, galerie, školící centra, ale také kavárny, restaurace, či rodinné domy.

Pokud máte zájem se dozvědět více o tomto materiálu, konkrétních grafech útlumu, či technických listech doporučujeme navštívit web: www.akustickepodhledy.cz, zde si také můžete objednat zaslání vzorků zdarma.




základní data: Akustická deska ACU-CEW
složení: dřevní vlna, portlandský cement a voda
barevná úprava: natur, bílá, černá a šedá (odstíny RAL na zakázku)
váha (25 mm deska): 10,5 kg/m2
základní formáty: 2 400 × 600 mm, 1 200 × 600 mm, 600 × 600 mm, 595 × 595 mm
tl. materiálu: 15 mm, 25 mm, 35 mm a 50 mm
síla vláka: 1,0 mm, 1,5 mm, 3,0 mm
útlum: aw 0,9 (dle typu instalace)
požární odolnost: Bs-1 (základní), A2 (premium)
Certifikace: Natureplus, PEFC, CE

výhradní distributor CZ a SK: ACUTEC s.r.o.

Více informací na webu: www.akustickepodhledy.cz