Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

UNILIN uzavřel rámcovou dohodu o zakoupení společnosti Magnum

Firma Unilin učinila první kroky v oblasti výroby a prodeje dřevěných podlah v roce 2007. Získání společnosti Magnum je důležitým krokem, který podpoří další růst i v nadcházejících letech.

Společnost UNILIN dnes oznámila, že uzavřela rámcovou dohodu o zakoupení společnosti Magnum. Firma Unilin učinila první kroky v oblasti výroby a prodeje dřevěných podlah v roce 2007. Od té doby dosahuje v této sféře neustálého růstu. Získání společnosti Magnum je důležitým krokem, který podpoří další růst i v nadcházejících letech.

Tato spolupráce, jež celosvětově spojuje špičkovou výrobu dřevěných podlah společnosti Magnum s nejmodernější technologií výroby dřevěných, laminátových a vinylových produktů společnosti Unilin, vytvoří podnik s jedinečným zaměřením na design, inovaci, kvalitu a služby, což umožní společnosti Unilin dodávat svým zákazníkům zcela bezkonkurenční podlahoviny.

  • O společnosti Magnum
Společnost Magnum Parket zahájila výrobu třívrstvých dřevěných podlah v roce 1998 ve Vyškově v České republice. Firma má vynikající pověst díky kvalitě a nabídce svých výrobků a je vybavena nejmodernějším výrobním zařízením.

  • O společnosti UNILIN
Společnost Unilin vyrábí laminátové, dřevěné a vinylové podlahy pod značkou Quick-Step a Pergo a také panely na bázi dřeva (dřevotřískové desky, polotvrdé (MDF) dřevovláknité desky), dekorativní panely, střešní prvky a izolační panely. Společnost Unilin je součástí skupiny Mohawk Industries, Inc., která je obchodovatelná na newyorské burze cenných papírů. Jako špičkový dodavatel podlahovin pro obytná a komerční využití nabízí skupina Mohawk kompletní sortiment koberců, keramických dlaždic, laminátových, dřevěných, kamenných a vinylových krytin a rohoží. Nadnárodní skupina Mohawk sdružuje také výrobní závody v Číně, Malajsii, Mexiku, Brazílii a Rusku.
Jedná se již o 4. akvizici skupiny Unilin/Mohawk za poslední rok – po získání společností Pergo, Spano a Marazzi.

 
 
Reklama