Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Essential by Scrigno – jednoduché dveře bez zárubně

Essential je značka dveří a bezobložkových dveřních pouzder navržených firmou Scrigno se systémem Dveře – Stěna.

Jedná se o posuvné i křídlové dveře, u nichž zmizí zárubně i krycí rámy. Design odstranil všechny vnější prvky a omezil na minimum část dohotovení mimo stěnu. Fyzicky i vizuálně je stěna bez zárubní a jiných dohotovení a ponechává otvorům mezi jedním a druhým prostředím maximální plynulost a souvislost.

Jedná se o dveře, které se omezují na to nejnutnější, aby ponechaly maximální volnost designu, projektu a zařízení. Jedná se o dveře Essential, o volný styl a o kvalitu Scrigno.

Essential – posuvný

Jedná se o systém, který umožňuje ukrýt posuvné dveře. Bezobložkové pouzdro je omezeno na nezbytně nutnou míru, přičemž jeho součástí nejsou zárubně ani krycí rámy.

Essential – posuvný (1)
Essential – posuvný (1)
Essential – posuvný (2)
Essential – posuvný (2)

Jedná se o patent firmy Scrigno, pouzdro vytvořené se systémem Dveře-Stěna, který umožňuje ukrytí posuvných dveří a je harmonicky spojen se stěnou, která je bez jakéhokoli dohotovení.

Pouzdro bylo omezeno na nezbytně nutnou míru a byly odstraněny zárubně i krycí rámy.

Byly použity hliníkové profily, na kterých je přímo vyhlazena omítka, nebo sádrokarton: jednoduché natření profilů stejnou barvou, jaká byla použita na stěně, dotváří estetický výsledek.

Je k dispozici ve verzích s jediným i dvojitým dveřním křídlem pro zděné stěny i pro stěny ze sádrokartonu. K dispozici je také ve verzi s nestandardními rozměry a s výškou, která se dá měnit v centimetrových rozestupech.

Essential – křídlové

Essential – křídlové
Essential – křídlové

Dveře řady Essential, vytvořené se systémem Dveře – Stěna, nevyžadují krycí rám.

Dveře splývají stále více s okolním prostředím, přičemž vytvářejí plynulý přechod mezi stěnami, které se stávají jednoznačně hlavními hrdiny prostoru, zatímco dveře se chápou jako prvek, který zcela „splynul“ se stěnou.

Zvláštností křídlových dveří je možnost plynulosti prostředí. Jejich panely lze natřít, nalakovat a pokrýt tapetami přesně stejným způsobem, jako je tomu v případě již existujících dohotovení. Kromě toho existuje možnost dohotovit dveře dvěma různými způsoby, z každé strany jinak, čímž je lze přizpůsobit prostředí, do kterého jsou osazeny.

K dispozici jsou dvě varianty:

  • Essential Battente, které představují klasický volný prostor mezi křídlem a rámem
  • Essential Battente Zero, verze bez volného prostoru

Dveře Essential mohou být instalovány do zděných i do sádrokartonových stěn a mohou být vyrobeny v klasickém pravoúhlém tvaru i v lichoběžníkovém tvaru, který se dokonale hodí do speciálních prostředí (například podkroví, prostor pod schodištěm...). Lichoběžníkový tvar není k dispozici ve verzi Battente Zero.

 
 
Reklama