Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hrana Architektury chce postavit dům za 100 000 Kč

Je možné postavit dům za 100 000? Jsme skupina studentů, nadšenců a příznivců architektury a chceme v Záluží na jižním Plzeňsku vybudovat vlastními silami dřevostavbu za zlomek běžné ceny.

Hrana Architektury unikátní projekt stavby dřevostavby jen za 100 000 Kč

Může se to sice zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme se rozhodli, že to dokážeme.

Jedná se o unikátní projekt, a to nejen svou cenou, ale také dalšími přesahy, které nabízí. Jako hlavní přínos vidíme, že při realizaci můžeme konfrontovat své teoretické znalosti s praxí, a získat tak jedinečné zkušenosti. Další zajímavostí je, že stavba je založena na principu recyklace trhu, což znamená, že využívá především materiál, který již původní majitelé nepotřebují, nebo jim přebývá. A jako důležitou hodnotíme také ekologickou stránku celého projektu. Práce na pozemku začaly již minulý rok a podle plánu pokračujeme i letos. Součástí našich aktivit jsou také pravidelné prezentace v Praze a Plzni, ale postupně se už přesouváme na pozemek do Záluží, kde nás čeká hlavní práce. Samozřejmě vítáme jakékoli příznivce, kteří nás chtějí buď morálně podpořit, nebo se k nám připojit a podílet se na stavbě. Zároveň sháníme nářadí, pilu, křovinořez a také materiály jako dřevo, OSB desky, KB bloky, hydroizoliaci a kovové spoje.
Pokud máte chuť se s námi o něco z toho podělit, neváhejte se ozvat na mail: hrana@ksvetu.cz nebo na facebookových stránkách.

Po dokončení by stavba měla sloužit nejen nám, ale také široké veřejnosti. Měly by se zde konat různé kulturní akce, workshopy nebo inspirativní setkání tvůrčích lidí. Cílem je zkrátka vytvořit dům, který bude žít. Dokončení celého projektu plánujeme na léto 2013. Peníze na realizaci nám poskytla nadace O2 Think Big.

V nejbližší době plánujeme setkání pro veřejnost před Národní technickou knihovnou v Praze, kde 20. května od 19 hodin vystoupíme v rámci festivalu Kontejnery k světu. Připravujeme prezentaci našeho projektu, nové fotografie a diskusi, ale těšit se můžete také na jazzovou kapelu JUJU, ve které hraje náš týmový člen Dominik Petr. Těšíme se na vás, tak přijďte.

 
 
Reklama