Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Primalex PLUS se mění, vlastnosti oceňované profesionály zůstávají

Díky nové receptuře se bělost nátěru Primalex PLUS Bílý zvýšila tak razantně, že je rozdíl vidět i pouhým okem

Primalex PLUS už není jen bílý nátěr, ale ucelená řada zahrnující Primalex PLUS Bílý, Barevný + Báze. Tento nový koncept slibuje profesionálním řemeslníkům i koncovým zákazníkům snadnou orientaci při výběru materiálu a zaručenou úroveň kvality.

Nový Primalex PLUS Bílý v zářivém červeném obalu nabízí vyšší bělost a hluboký mat při zachování výborných vlastností oceňovaných profesionály, a to především vynikající kryvosti a lehké zpracovatelnosti. V rámci jediné řady si zákazníci dále mohou vybírat ze dvou variant barevného řešení, a to buď nejoblíbenější pastelové odstíny Primalex PLUS Barevný (celkem 12 odstínů; původně Primalex Bonus Color), a nebo tisíce odstínů v bázi tónovatelné na přání v kolorovacích centrech Primalex. Design obalů nové řady Primalex PLUS je zaregistrován jako chráněný průmyslový vzor. Více na www.primalex.cz.



Primalex PLUS Bílý - vylepšený, ale stále tradiční

Výrobku Primalex PLUS Bílý se současným ročním objemem výroby kolem 17.000 tun vždy patřilo a patří (spolu s nátěrem Primalex Standard) vedoucí postavení mezi otěruvzdornými malířskými nátěry s nižší a střední bělostí. Právě bělost se nyní u nového nátěru Primalex PLUS Bílý výrazně zvýšila. V receptuře novinky bylo využito velkého množství kaolínu bělejšího typu a svou roli hraje také obsah titanové běloby. Díky této nové receptuře se skutečná bělost za sucha zvýšila až o 3 % na 87 % BaSO4 a bělost za mokra (tj. bělost nátěru v obalu nebo v průběhu aplikace na stěnu) dokonce o 7 % na 79 % BaSO4. Takový rozdíl v bělosti za sucha už poznáte i pouhým okem, rozdíl v bělosti za mokra je naprosto evidentní. V závěru této tiskové zprávy najdete v přílohu s fotografiemi porovnávajícími bělost a mat nového nátěru Primalex PLUS Bílý oproti původnímu. Dalším výrazným vylepšením je nižší lesk nátěru - na stupnici hloubky matu se Primalex PLUS Bílý posunul z úrovně 7-10 jednotek lesku až na hodnotu 5, což znamená do oblasti nejvyššího, hlubokého matu. Navzdory těmto zásadním inovacím se však nezměnila lehká zpracovatelnost, kterou u tohoto výrobku profesionálové vždy oceňovali, a dále výborná kryvost. Stejná zůstává také doporučená cena výrobku.

Nový Primalex PLUS Bílý: Testování prověřilo vlastnosti

Požadované vlastnosti nového bílého Primalexu PLUS ověřila v závěru loňského roku desítka testujících při celodenním aplikačním a validačním testování. Díky spolupráci s Cechem malířů a lakýrníků ČR se zapojilo celkem 7 profesionálních malířů. Jim i zástupcům Cechu tímto velmi děkujeme. Pro profesionální malíře a navíc pro 3 kutily byly v prostorách SOU Hustopeče připraveny speciální plochy pro otestování konečných vývojových verzí nátěru. Podklady lze stručně označit jako savé i nesavé povrchy bílé a šedožluté barvy (simulace vysokého zašpinění) navíc opatřené šedými a černými pruhy pro testování kryvosti. Testovány a následně hodnoceny byly vlastnosti jako první pocit (zejména bělost v obalu, vůně, konzistence), vzhled za mokra, aplikační přívětivost, kryvost a dále samozřejmě konečný vzhled (zahrnující i hodnocení matu) a vydatnost. Během testování bylo potvrzeno vylepšení požadovaných parametrů v souladu se zadáním (vylepšení bělosti, zvýšení úrovně matu při mírně vylepšené kryvosti a stále výborných aplikačních vlastnostech) a 15. února byla proto zahájena výroba nátěru Primalex PLUS Bílý podle nové receptury.

Primalex PLUS Bílý opouští růžovou klasiku

Kromě zlepšení kvalitativních vlastností mění Primalex PLUS Bílý také obal. Nový obal a etiketa opouštějí dříve typickou růžovou barvu a výrazně se tak odlišují od tuzemské konkurence. Nové červené balení působí výrazněji, ale zároveň elegantně, moderně a čistě.

"Obaly výrobků Primalex, coby nejprodávanější značky malířských nátěrů na našem trhu, byly v minulosti často napodobovány obaly konkurenčních značek," uvádí Petr Kavalír, Brand manager značky Primalex, a doplňuje: "Proto je čas, abychom Primalex od konkurence znovu výrazně odlišili. A aby to tak zůstalo i nadále, nechali jsme si nový design obalů také registrovat jako průmyslový vzor."

Barevná řešení v řadě Primalex PLUS

Díky rozšíření řady Primalex PLUS je možné nabídnout zákazníkům na úrovni kvality odpovídající nátěru Primalex PLUS Bílý také barevné řešení. Je možné vybírat si dokonce ze dvou variant barevného řešení, a to buď nejoblíbenější pastelové odstíny již obarvené z výroby (Primalex PLUS Barevný), a nebo tisíce odstínů v bázi tónovatelné na přání v kolorovacích centrech Primalex (Primalex PLUS Báze). Primalex PLUS Barevný má oproti svému předchůdci, nátěru Primalex Bonus Color, především atraktivnější obal, osvědčená kolekce dvanácti pastelových odstínů zůstává zachována. Primalex PLUS Barevný je malířský nátěr s vysokou kryvostí, sametově matného vzhledu, který neuzavírá průchod vodním parám. Díky nové bázi Primalex PLUS I M 0 (původně Primalex Procolor I M 0) pro tónování v kolorovacích centrech Primalex je možné vybírat z více než 10 tisíc odstínů Primalexu PLUS. Výhodou kolorovacího systému je i nadále především snadná reprodukovatelnost zvoleného odstínu a vysoká kvalita výsledného nátěru.

Také obaly nové řady Primalex PLUS odpovídají svým tvarem novým pravidlům

ulehčit orientaci pro profesionály i koncové zákazníky. Platí, že bílé nátěry Primalex budou baleny výhradně v oválných obalech, obarvené nátěry (tzv. ready-mixy) ve čtyřhranných dózách a báze pro kolorování v kulatých obalech. Nové obaly již na první pohled nabízejí zákazníkovi všechny údaje, které hledá, především KAM SE NÁTĚR HODÍ? JAKÁ JE VYDATNOST? KOLIK KG JE V BALENÍ? Všechny tyto údaje jsou čitelné i bez brýlí.

Jak se měnilo balení výrobku Primalex PLUS Bílý?

Nátěry z řady Primalex PLUS lze zakoupit ve specializovaných prodejnách, např. v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.primalex.cz.

Porovnání bělosti a matu nového nátěru Primalex PLUS Bílý oproti původnímu

Bělost za sucha se díky nové receptuře zvýšila až o 3 % na 87 % BaSO4. Rozdíl v bělosti za sucha poznáte zcela jasně i pouhým okem - vlevo původní Primalex PLUS, vpravo nový Primalex PLUS Bílý.

Bělost za mokra (tj. bělost nátěru v obalu nebo v průběhu aplikace na stěnu) se zvýšila dokonce o 7 % na 79 % BaSO4. Rozdíl bělosti je naprosto evidentní.

Nižší lesk nátěru je jedním z dalších vylepšení. Na stupnici hloubky matu se Primalex PLUS Bílý posunul až na hodnotu 5, což znamená do oblasti nejvyššího, hlubokého matu. Původní Primalex PLUS vykazoval úroveň 7-10 jednotek lesku.

 
 
Reklama