Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malý výškový prostor pro stavbu terasy? Nový rektifikační terč Buzon nabízí řešení

Při pokládce dlažby a montáži terasy se často naráží na výškový limit. S řešením tohoto problému pomůže nový nastavitelný terč pod dlažbu a terasy PB-0-S12 od předního světového výrobce Buzon.

Rektifikační terče nacházejí stále větší uplatnění při montáži teras a pokládce venkovní dlažby. Umožňují totiž pokládku dlažby suchou cestou a to i tam, kde není předem dokonale vyrovnaný podklad, ať již co do spádu či do výškových rozdílů.

Přední světový výrobce rektifikačních terčů, společnost Buzon, letos slaví 35 let od svého založení. Opět přichází s novinkami, které doplní její široký sortiment podstavců pod dlažbu i terasy a souvisejícího příslušenství.

První novinkou je ještě nižší výškově nastavitelný terč z PB série s označením PB-0-S12, který plynule navazuje na předešlý model PB-0-S18 a umožňuje podepření v rozpětí od 12 mm do 18 mm. Jeho použití je velmi snadné. Rychlé a přesné nastavení výšky milimetr po milimetru usnadňují čtyři výstupky na obvodu hlavy terče.

Jak je již u terčů Buzon pravidlem, jejich hlava poskytuje velkou plochu pro velmi kvalitní a stabilní podepření. Konkrétně mluvíme o průměru hlavy o bezmála 20 cm, čímž se liší od své mnohé konkurence, která má vrchní část oproti základně výrazně zmenšenou.

Přesné a stabilní usazení dlaždic zajišťují volitelné mezerníky dostupné ve třech velikostech. Vytváří jednotnou spáru a prostor potřebný pro odvod vody z terasy.

Nezapomíná se ani na tlumení nárazů a kročejového hluku. K tomu slouží gumové podložky, které se vkládají mezi terč a dlaždici.

I pokud je zapotřebí vyřešit spád podkladu, nabízí Buzon řešení. Konkrétně v podobě sklonového korektoru U-PH5, se kterým je i nový terč PB-0-S12 plně kompatibilní.

Více informací o novinkách pro stavbu teras


FASÁDY & TERASY s.r.o.
logo FASÁDY & TERASY s.r.o.

Firma Fasády & Terasy se specializuje na dodávku a montáž teras a fasád vysoké kvality ze dřeva i wpc (dřevoplastu) a pokládku venkovní dlažby na terče Buzon. Je výhradním distributorem unikátních terasových systémů Softline® a Technideck® a fasád ...

 
 
Reklama