Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahy ze sádrokartonových desek

Podlaha je základ! Samotná podlahová krytina je až poslední důležitá vrstva, ale zdaleka ne nejdůležitější. Velmi důležitý je podklad, který musí být pevný a dostatečně únosný.

Kvalitní podklad pro podlahovou krytinu lze vytvořit také z víceúčelových konstrukčních sádrokartonových desek. Výhodou takové podlahy je její nízká hmotnost, malá tloušťka, dobré hodnoty kročejové neprůzvučnosti a také rychlost výstavby. Odpadají mokré procesy a podlaha je prakticky okamžitě pochozí a připravená pro pokládku krytiny. Všechny tyto přednosti jsou nenahraditelné především u rekonstrukcí nebo ve dřevostavbách.  

Konstrukci tzv. suché podlahy tvoří nosná konstrukce stropu a následují další vrstvy podle konkrétní situace na stavbě. Nerovný podklad je nutné srovnat vrstvou násypu. Pokud je potřeba vyrovnat pouze výškovou úroveň podlahy, lze použít např. extrudovaný polystyren. Na takto připravený podklad se potom klade vrstva podlahových dílců LaPlura, případně doplněná kročejovou izolací. Dílce tvoří slepené dvě desky LaPlura o tl. 10 mm s polodrážkou. V místě polodrážky se dílce spojí lepidlem a sponkami. Únosnost takové podlahy je 3,0 kN/m2. Zvýšení únosnosti lze dosáhnou přidáním další vrstvy desek LaPlura tl. 12,5 mm, a to až na 5,0 kN/m2.         

Na podlahu LaPlura lze pokládat všechny typy podlahových krytin. Podlaha LaPlura je vhodná i na podlahové vytápění, které musí být pro použití v suchých podlahách schváleno výrobcem.  

Podrobnější podklady najdete na Podlahy SB 81-82 CZ.indd (siniat.cz) a nebo se s dotazem obraťte na zástupce společnosti SINIAT - https://www.siniat.cz/cs-cz/kontakt/.

Více informací


Promat s.r.o.
logo Promat s.r.o.

Promat se zabývá preventivní protipožární ochranou staveb; působí již řadu let v různých zemích Evropy i světa. Naším cílem je zajistit protipožární ochranu komplexů budov pomocí projektových řešení. Vyvinuli jsme speciální protipožární systémy pro ...

 
 
Reklama