Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konstrukční deska RigiStabil oslavila 10 let

Před 10 lety přišel Rigips na trh s konstrukční sádrokartonovou deskou RigiStabil, která se hodí pro nosné i nenosné konstrukce dřevostaveb.

O desce RigiStabil

Skládá se ze speciálního sádrového jádra vyztuženého skleněnými vlákny a obaleného silným papírovým kartonem. Lícový papír je přírodní barvy - světle šedo-béžové. Pevnost v ohybu a tvrdost povrchu jsou výrazně vyšší než u standardního sádrokartonu. Konstrukční desky RigiStabil jsou ohnivzdorné a impregnované.

Konstrukční deka RigiStabil Activ´Air® obsahuje unikátní technologii Activ‘Air® pro rozklad emisí formaldehydu. Tato patentovaná technologie dokáže snížit během několika dní koncentraci formaldehydu v místnosti o více jak 70 % a to po dobu delší než 50 let. Je vhodná jako trvalé řešení pro zkvalitnění ovzduší doma, ve školách či v kancelářích. Tato technologie neutralizuje formaldehyd. Výsledkem je čistý vzduch v interiéru. 

Použití

Konstrukční desky RigiStabil  jsou určeny pro nosné konstrukce i nenosné konstrukce, zejména v dřevostavbách.

Vyznačují se vysokou pevností v ohybu a tvrdostí povrchu, čímž jsou ideální pro použití v podmínkách, kde mohou být vystaveny intenzivnímu mechanickému namáhání. Testy prokázaly účinnost desek ve staticky zatěžovaných nosných konstrukcích rámových stěn, a to jak pro vertikální, tak pro horizontální zatížení, například v dřevěném rámovém objektu.

Konstrukční desky RigiStabil jsou také vhodné pro suché podlahy, opláštění výtahových šachet a bezpečnostní konstrukce.

Desky RigiStabil mohou být za určitých podmínek použity v částečně exponovaném vnějším prostředí.

Více o desce RigiStabil


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 
Reklama