Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat tapety podle místnosti?

Existuje mnoho způsobů, jak oživit interiér, tím nejvýraznějším je nová výmalba nebo tapetování. Stěny hrají velmi výraznou roli při udávání celkového dojmu místnosti.

Zdroj: DesignVille.cz
Zdroj: DesignVille.cz

Mnohdy nestačí pouze jednolitý odstín, tapety skýtají daleko bohatší spektrum k vyjádření. Mohou upoutat pozornost extravagantním vzorem nebo rozhostit harmonický dojem monochromatickým motivem, za kterým se skrývá detailní vzor působící rozdílně z dálky a při přiblížení.

Výběr tapet do ložnice

Ložnice je místností, která udává tón začátku i konci dne. S jakým pocitem se chcete probouzet a usínat? Zodpovězení této otázky by mělo být zásadním ukazatelem výběru.

K tradičnějšímu interiéru se hodí přírodní, květinové vzory a zemité odstíny. Pro minimalističtější výraz jsou vhodné geometrické či monochromatické tapety s jemnými vzory a opakováním nebo ty, kde hraje ústřední roli reliéf.

Tapety do dětského pokoje

Zejména děti pro svou nespoutanou fantazií upřednostní tapetu nad prostou výmalbou. Dětské tapety kouzelných motivů vyrábí BorasTapeter nebo Ferm Living. Nabízí moderní tapety vyrobené z vliesu, které jsou omyvatelné a velmi odolné, tudíž ideální i do dětských pokojů.

Tapety do haly a předsíně

Často opomíjeným prostorem, bývají předsíně a vstupní haly. Ty umožňují více popustit uzdu fantazii, nemusíte se bát ani velkoformátových tapet nebo abstraktních motivů. Pokud potřebujete vytvořit efekt vyšších stropů či naopak, můžete využít pruhované tapety.

Tapety do kuchyně

Kuchyně může často kvůli praktičnosti a omyvatelným plochám působit sterilně. Protože jsou vliesové tapety vyrobené ze směsi buničiny, umožňují pracovat s efektem 3d tapety, navíc jim neškodí vlhké prostředí, jako jejich papírovým předchůdkyním. Jsou odolné, zachovávají si barevnost i tvar. Vliesové tapety se snadno lepí i sundávají, tudíž jsou opravdu příhodnou volbou pro zkrášlení interiéru.

 
 
Reklama