Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompozitní prkna Terafest se stále častěji uplatňují i jako dekorace

Bezúdržbové lamely z materiálu WoodPlastic® dominují části prostor bratislavského velkoobchodu CUREL. Atraktivní trelážové loubí je vytvořené z kompozitních prken od českého výrobce WPC - WoodPlastic.

Investor si pro svůj projekt vybral bezúdržbová prkna z kompozitu dřeva a polyethylenu HDPE v odstínu Cedar. Každá z lamel v délce 2 700 mm je uchycena na konstrukci, jejíž jednotlivé nosiče mají rozměr 50 x 50 mm. Záměrem zvoleného řešení bylo vytvořit efekt trelážového loubí, jehož předností bude vedle příjemného designu i minimální potřeba údržby a dlouhá životnost materiálu.

Jednou z inspirací pro originální využití kompozitních prken coby dekorativního prvku byla v případě bratislavského velkoobchodu i nedávná realizace objektu NIDO. Ta získala Cenu slovenské komory architektů CE ZA AR 2019 v kategorii bytových domů. Právě treláže z kompozitních prken od WPC - WoodPlastic použité v projektu NIDO se staly inspirací pro celou řadu podobných projektů, nejen na Slovensku.

Prkna od společnosti WPC - WoodPlastic se nejčastěji využívají k budování teras, plotů či obkladů stěn. Architekti je díky jejich vlastnostem hojně využívají nejenom jako čistě funkční stavební prvek, ale i vzhledem k jejich dekorativnímu potenciálu. Vedle teras, balkónů či střech se s nimi lze stále častěji setkat i v případě dalších prostor rodinných domů, komerčních objektů nebo na veřejných místech velkých měst.

Více na www.woodplastic.cz

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama