Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuální trendy v interiérech: Velkoformátová dlažba

Velkoformátová dlažba už dávno nepatří pouze do komerčních objektů. Trendy posledních let hovoří jasně: popusťte uzdu fantazii a využijte velké dlaždice všude tam, kde se vám zamane. Můžete s nimi opticky zvětšit menší koupelnu, ozvláštnit kuchyň a nebo je využít na stěny v obytných místnostech.

Velkoformátová dlažba na první pohled zaujme svým vzhledem – působí luxusně a v interiéru se s ní dají dělat opravdové divy. S vhodně zvolenými dlaždicemi bude místnost působit větším dojmem, kombinace různých velikostí dlažby zase prostor ozvláštní a přitáhne pozornost přesně tam, kam potřebujete. Vybírat navíc můžete z široké škály designů, od imitací různých typů kamene až po „dřevěnou“ strukturu.

Tip: Velmi žádané jsou dlažby s imitací betonu, které se dají využít nejen v industriálních prostorách. Působí minimalisticky, elegantně a čistě. Neutrální tóny navíc velkému rozměru dlaždic umožní skvěle vyniknout.

Velké dlaždice však nejsou zajímavé jen z estetického hlediska. Díky minimu spár se snadno čistí, a skvěle se tak hodí i do místností, kde se kvůli vlhkosti mohou množit plísně. Jsou proto ideální volbou do koupelen, a to nejen na podlahu, ale i na stěny nebo na vyložení sprchového koutu. Využít se však dají také jako obklad za kuchyňskou linku nebo třeba na pracovní desku.

Tip: Montáž velkoformátové dlažby by měl provádět vždy odborník. Je totiž poměrně náročná a komplikovaná.

Více informací


dlazba.cz
logo dlazba.cz

V rámci webu dlazba.cz nabízíme kvalitní dlažbu a obklady renomovaných italských keramiček za příznivé ceny. Specializujeme se jak na interiérovou, tak i na venkovní dlažbu. Do našeho sortimentu též spadá sanita a vybavení do koupelen.

 
 
Reklama