Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vinylové podlahy - kam je umístit a kam ne

Vinylové podlahy patří k velmi přizpůsobivým podlahovým krytinám. Přesto je dobré vědět, do jakých interiérů je vinyl vhodný a na jakých místech raději zvolit jiný materiál.

Místa vhodná pro pokládku vinylových podlah
Vlastnosti vinylu jsou jako stvořené pro domácí i komerční využití. Vysoká odolnost povrchu, měkký a tichý došlap a teplý dotykový vjem dělají z vinylu ideální podlahovou krytinu pro obýváky, ložnice, dětské pokoje, hotely, kanceláře, nemocniční prostory, úřady, školy atd.

Lepené vinylové podlahy nebo plovoucí vinylové podlahy s voděodolným zámkovým spojem se hodí i do kuchyní, koupelen, na toalety nebo jako krytina kolem vnitřních bazénů. Voda se ovšem nesmí dostat pod podlahu.

Dříve se vinylové podlahy nedoporučovalo umisťovat do interiérů, kam hodně svítí slunce a dochází zde ke změnám teplot během dne. Podlahy se roztahovaly a smršťovaly. Dnešní vinylové podlahy ale překonaly i tuto překážku.

V těchto případech na vinyl raději zapomeňte
Lepené ani plovoucí vinylové podlahy nepatří do exteriéru, protože povětrnostní vlivy a vlhkost by podlahy poškodily. Vinyl se také nehodí pro pokládku ve sklepích, kde se v podkladu často drží vlhkost a může zde docházet k výrazným změnám teplot. Působení vlhkosti by rovněž zničilo vinylovou podlahu v saunách.

Pozor si dejte i v případě pokládky vinylové podlahy na OSB či DTD desky nebo Durelis. Tyto podklady je nutné zbrousit a zatmelit, aby nedocházelo k prokreslování spár na povrch vinylu.

Více informací


Plancher s.r.o.
logo Plancher s.r.o.

Jsme odborníky na prodej a montáž podlahových krytin a dveří. Naše služby vycházejí z dlouholetých zkušeností, klademe důraz na kvalitně odvedenou práci a vždy vám dokážeme poradit. Specializujeme se na moderní vinylové podlahy a interiérové dveře, naše ...

 
 
Reklama