Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sádrová deska Glasroc H odolává plísním i extrémnímu vlhku

I suchá výstavba si rozumí s vlhkem. A to i v případě prostor s extrémní vlhkostí jako jsou bazény, vývařovny nebo prádelny. Pro tyto prostory s vysokým rizikem plísní je vhodná deska Glasroc H.

Glasroc H je sádrová deska bez jakýchkoliv organických komponentů, které by mohly představovat živnou půdu pro plísně. Její odolnost proti vodě zajišťuje kromě impregnace sádrového jádra i skelná rohož s ochranným vodoodpudivým nátěrem.

Použití keramického obkladu

V interiérech zatíženými vodou a nadměrnou vlhkosti je vysoký předpoklad neustálého styku ploch s ostřikovanou vodou, proto jsou tyto prostory téměř vždy vybaveny keramickým obkladem. Z tohoto důvodu je líc desky Glasroc H upraven tak, aby bylo možno provádět přímou aplikaci keramického obkladu bez nutnosti penetrace. V místech přímo ostřikovaných vodou je doporučeno spáry desek vytmelit a aplikovat hydroizolační nátěr (např. akrylátovou hydroizolační stěrku Akryzol). Svislé a vodorovné rohy a kouty mezi stěnou i podlahou a prostupy je třeba utěsnit pomoci pružné vodotěsné pásky (např. weber.BE 14 těsnící pás) vložené do hydroizolačního nátěru a následně přestěrkovat.

Volba správného příslušenství

V rámci podkonstrukce je nutné použít profily se zvýšenou antikorozní úpravou (min. RC3) či je možné použít již ošetřené Hydroprofily. Závěsy musejí být také antikorozně ochráněny a je striktně zakázáno používat pérové rychlozávěsy jakéhokoliv typu. Kotvení desek Glasroc H se provádí speciálními vruty Hydro TN (do tenkostěnných profilů tl. max. 0,7 mm) či GODL TB (do zesílených profilů UA). Ke tmelení desek použijeme tmel Vario H v kombinaci s běžnými skelnými páskami.
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 
Reklama