Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Běhouny a kusové koberce do vašeho bytu

Určitě se vám to už také stalo – když už jste v bytě žili delší čas, přišla doba, kdy jste zatoužili po změně. Nemusela se zrovna týkat výměny bytu, ale jen obměny bytových doplňků. Ty dodávají obydlí jeho typickou atmosféru a ráz. A někdy stačí koupit jen nový koberec, aby změna byla viditelná. Jaké máte možnosti?


Zdroj obrázku: goodluz / Shutterstock.com

Nechte se inspirovat profesionálními designéry

Nabídka sortimentu prodejen specializovaných na prodej koberců je opravdu velmi pestrá a je z čeho vybírat. Možná budete mít problém si vůbec vybrat, protože se vám najednou bude líbit více druhů zboží. A pak budete postaveni před náročné rozhodování, co tedy zvolit. Před samotným výběrem je ideální se nechat inspirovat odborníky a prohlédnout si některý z časopisů, které jsou zaměřené na bytový design. Pomůže vám to utřídit si myšlenky.

Kusové koberce

Při nákupu nového koberce budete mít akorát dvě varianty – kusové koberce, nebo metráž. Výhodou první varianty je zejména to, že se mnohdy jedná o velmi kvalitní kousky, vyrobené z přírodních materiálů, jako je vlna nebo hedvábí. Při výběru takového koberce je nutné hodně přemýšlet, jaký se do vašeho bytu bude hodit. Jeho koupě znamená jednak vyšší investici a dále také to, že koberec se kupuje na dlouhou dobu.

Kobercová metráž

Nejste-li tolik nároční na vzhled koberce a raději dáváte přednost umělým materiálům, protože jsou trvanlivé, pevné a dobře se udrží, pak můžete sáhnout i po kobercové metráži. Někdy třeba stačí koupit jen běhouny, které zútulní váš byt. Vždy je však vhodné si je nechat v prodejně profesionálně obroubit, aby se netřepily. Je to sice výdaj navíc, ale rozhodně užitečný, který oceníte při používání koberce.

Tak co? Koupíte si raději perský koberec, nebo dáte přednost klasice z polyamidu?

 
 
Reklama