Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velkoformátová dlažba jako elegantní řešení pro interiéry

Velkoformátová dlažba dokáže s interiéry učinit zázraky. Zvětší je, dodá jim nádech nadčasovosti i elegance. Jak tedy vybrat správnou velkoformátovou dlažbu?

Jaké jsou přednosti této dlažby?

Velké formáty mají oproti menším kachličkám méně spár. Spárové linie neruší celkový vzhled interiéru, a vynikne tak vzor na dlažbě. Při prvotním pohledu na design interiéru by oči návštěvníka měly spočinout na zajímavých prvcích dané místnosti a nikoliv na příliš rušivých spárách. Tato dlažba zároveň prostory opticky zvětší, a hodí se proto jak do velkých prostorů, tak i do malých. Další předností je snadná údržba, méně spár znamená méně práce. Zároveň nevyžaduje žádnou další impregnaci.

Kde najde velkoformát využití?

Při uvažování o pokládce velkoformátové dlažby není nutné se omezit pouze na interiéry. Tato dlažba vynikne i v exteriéru. Hodí se jak na terasy a chodníky, tak i k bazénům. U bazénů je ale třeba dbát na protiskluznost, aby nedošlo k nechtěným pádům a úrazům. Co se interiérů týče, využití najde nejen v soukromých prostorách v koupelnách či kuchyních, ale i ve veřejných budovách.

Velkoformátovou dlažbu můžete vybírat z mnoha variant. E-shop dlazba.cz nabízí nejrůznější imitace materiálů od betonu až po dřevo. Na první pohled nerozeznáte rozdíl od originálních přírodních materiálů, dlažba má ale oproti nim mnoho výhod. Je tenčí a lépe manipulovatelná a zároveň je levnější - pravý kámen je obvykle dražší.

Na webu dlazba.cz si lze vybrat velkoformátovou dlažbu z velké nabídky od několika výrobců, od Kronos Ceramiche, La Fabbrica Ava či Ariostea.


dlazba.cz
logo dlazba.cz

V rámci webu dlazba.cz nabízíme kvalitní dlažbu a obklady renomovaných italských keramiček za příznivé ceny. Specializujeme se jak na interiérovou, tak i na venkovní dlažbu. Do našeho sortimentu též spadá sanita a vybavení do koupelen.

 
 
Reklama