Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové prvky Fermacell na výstavě Cena Jindřicha Chalupeckého 2019

Podlahové prvky Fermacell pomohly při prezentaci výtvarných děl na 30. ročníku výstavy Cena Jindřicha Chalupeckého 2019 v Brně.


Andreas Gajdošík, Baptiste Charneux, Marie Lukáčová, Pavla Malinová a umělecká skupina Comunite Fresca, kterou tvoří Dana Balážová, Markéta Filipová a Marie Štindlová, jsou finalisté 30. ročníku nejprestižnějšího českého ocenění. Zdroj: Společnost Jindřicha Chalupeckého, z.s.

Prezentaci tvorby finalistů 30. ročníku nejprestižnějšího českého ocenění za mimořádně výraznou tvorbu v oboru výtvarného umění pro autory do 35 let může vidět veřejnost od 26. září 2019 do 19. ledna 2020 v Moravská galerii v Brně v Pražákově Paláci na ulici Husova 18. Formou instalace svých podlahových prvků podpořila výstavu i společnost Fermacell.

Výstavu organizuje Společnost Jindřicha Chalupeckého, která od roku 1990 pořádá Cenu Jindřicha Chalupeckého pro vizuální umělce do 35 let. Finalistkami a finalisty letošního jubilejního ročníku jsou Andreas Gajdošík, Baptiste Charneux, Marie Lukáčová, Pavla Malinová a umělecká skupina Comunite Fresca, kterou tvoří Dana Balážová, Markéta Filipová a Marie Štindlová. Zahraniční hostem výstavy finalistů Ceny Jindřicha Chalupeckého v  Moravské galerii je britská umělkyně Tai Shani, nominovaná v letošním roce na prestižní britské ocenění Turner Prize.

Slavnostní vyhlášení Ceny Jindřicha Chalupeckého 2019 proběhne 6. prosince 2019 v kině Metropol v Olomouci v rámci festivalu PAF.

Společnost Jindřicha Chalupeckého je platforma pro české porevoluční a současné umění v mezinárodním kontextu. Ve spolupráci s řadou partnerských institucí v České republice i zahraničí organizuje výstavy, programy pro veřejnost, rezidence pro umělce a kurátory, edukační a publikační projekty. Další informace o výstavě a dalších aktivitách Společnosti Jindřicha Chalupeckého najdete na www.sjch.cz.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama