Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Autonomní podlahový mycí stroj KIRA B 50 – budoucnost v čištění podlah

Společnost Kärcher v květnu představila na jednom z nejrenomovanějších světových odborných veletrzích pro úklid a hygienu - Interclean 2018 v Amsterdamu novinku – autonomní podlahový mycí stroj KIRA B 50.

Autonomní podlahový mycí stroj KIRA B 50
Autonomní podlahový mycí stroj KIRA B 50

KIRA byla v kategorii „Stroje“ vyznamenána cenou „Innovation Award 2018“. Mimo to byl Kärcher s tímto strojem zvolen celkovým vítězem z celkem 89 návrhů na tomto prestižním veletrhu, který se koná pouze jednou za dva roky.

Kärcher představil svůj první model robota z nové produktové řady „KIRA“ (Kärcher Intelligent Robotic Applications). Nezávislý podlahový mycí stroj s odsáváním KIRA B 50 lze ekonomicky využít již na malých plochách. Robot samostatně vykoná jemu zadané úkoly čištění a sám přijede v případě potřeby do dokovací stanice pro nabití lithium-ionových baterií. Prvotní zmapování pracovního prostoru je ukončeno po krátké době a stroj je připraven vyjet. Uživatel může v případě potřeby určit tak zvané hygienické zóny, které mají být vyčištěny intenzivněji. Robot KIRA B 50 je všestranně použitelný – například v supermarketech nebo obchodech se stavebninami.

Nová kategorie strojů představuje část komplexního přístupu společnosti Kärcher k vytvoření koncepce čištění budoucnosti orientované na potřeby. Rozdílné schopnosti dostupných pracovních sil a strojů by měly být nasazeny co možná nejlépe, aby došlo k pozdvižení kvality čištění na novou úroveň.

Stroj se objeví na trhu v průběhu roku 2019.

 
 
Reklama