Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Silvadec představuje novou řadu Hi-Tech s prkny Atmosphere

Francouzský výrobce kompozitního dřeva Silvadec přichází s produktovou řadou Hi-Tech s prkny Atmosphere. Nová řada je vhodná k výstavbě teras, oplocení, fasád nebo zvukových bariér.


Firma Silvadec je přední výrobce a dodavatel kompozitních dřev v Evropě. Prkno Atmosphere z produktové řady Hi-Tech vzniká tzv. procesem koextruze, při níž je každé prkno potaženo polymerem a je tak značně omezen příjem vlhkosti. Taková ochrana zaručuje dlouhou životnost a stálobarevnost. Jedinečnost prken je dále zajištěna intenzivní barvou, odolností vůči UV záření a broušenou strukturou.

Kompozitní dřevo se vyrábí z patentovaného materiálu Forexia, který je ze 2/3 složen z dřevěné moučky smrku a borovice a z 1/3 kvalitního zcela bezpečného polymeru HDPE s exkluzivní rekonstitucí ve formě vláken pro větší trvanlivost. Výsledný produkt je 100% recyklovatelný a netoxický (bez použití lepidla a formaldehydu). Plná WPC prkna Atmosphere jsou k dispozici v profilu 23 x 138 x 4000 mm a mají vynikající výsledky protiskluzových měření – podélně spadají prkna do druhé nejvyšší kategorie R12, příčně do té nejvyšší R13. Samozřejmostí je splnění bezpečnostní normy EN1991-1-1.



 
 
Reklama