Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zavěšené stropní sádrové podhledy SKYPANEL a jejich výhody a oblasti použití

Odlehčené sádrové podhledy SKYPANEL jsou vyrobeny ze speciální směsi rychle tuhnoucí sádry „alabastrino“ se strukturou zesílenou nehořlavými skelnými vlákny.

Viditelné povrchy jsou pokryty bílým nátěrem rozpustným ve vodě (bez rozpouštědel), což zaručuje maximální jednotnost povrchu za všech okolností, a dokonce i v rámci různých produkčních sérií.

Argumenty pro SKYPANEL:
  • Nehořlavost a požární odolnost – podhledy SKYPANEL mají třídu reakce na oheň A 1 nebo jsou hodnoceny jako nehořlavé. Produkt nevytváří žádný druh kouře.
  • Netoxické materiály - podhledy SKYPANEL obsahují pouze sádru, vodu a skelná vlákna o velké tloušťce, plně zanořená do sádrové hmoty. Jsou zcela netoxické a mají antibakteriální vlastnosti. Ideální jsou například pro podhledy v nemocnicích, dětských jeslích, školách a v potravinářském průmyslu.
  • Odolnost a spolehlivost - špičková odolnost podhledů překonává jakýkoli jiný typ stropních podhledů. Současně v plné míře zachovává původní stropní charakteristiky.
  • Odolnost proti vlhkosti - jakmile jsou podhledy na místě, netrpí žádným fyzickým poškozením způsobeným vlhkostí a lze je využívat v prostředích s relativní vlhkostí až 95 %. Z toho důvodu je možné je používat v budovách bez klimatizace.
  • Mikroklima - podhledy absorbují přebytečnou vlhkost v prostoru a následně postupně obnovují rovnováhu v suchých a horkých obdobích, čímž zlepšují mikroklima v místnostech.
  • Odolnost na ohyb - podhledy jsou uvnitř vyztuženy silnými skelnými vlákny, což jim poskytuje vysokou odolnost proti ohýbání a prasknutí.
  • Odraz světla - v závislosti na typu použité povrchové vrstvy poskytují podhledy jemné a příjemné světlo, jehož koncentrace se pohybuje od 75 % do 95 %.
 
 
Reklama