Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kolekce Kährs Domani s decentně rustikálními dekory dubu a javoru

Rustikální dřevěná podlah může mít více podob, od té nejdivočejší se záměrnými prasklinami a rýhami až po umírněné ztvárnění s podtržením přirozené krásy dřeva.

Nová kolekce Domani vícevrstvých dřevěných podlah švédské značky Kährs se přiklání k druhému provedení. Palubky sice charakterizuje rustikálnost, avšak v jemnějším a sofistikovanějším ztvárnění, než jak tomu bývá u běžných rustikálních dekorů. Záměrem bylo zachovat přirozenost dřevin dub a kanadský javor, zároveň přidat na uhlazenosti. Výrobce použil techniku jemného kartáčování a mírného ručního škrábání. Unikátní charakter všech sedmi dekorů, barevně docílených mořením i kouřovou úpravou, dokonale dotváří ošetření přírodním olejem.

Kresba dekorů kolekce Kährs Domani je velmi propracovaná, ne tak živá, jak jsme obvykle zvyklí u podlah s rustikální povrchovou úpravou. Kolekce zahrnuje dva dekory kanadského javoru a pět dekorů dřeviny dub. Palubky jsou z výroby vybaveny zámkovým spojem Kährs Woodloc, proto je lze rychle a jednoduše pokládat plovoucím způsobem. Možné je i celoplošné přilepení k podkladu, a to zejména v případě kombinace s podlahovým topením. Provedení je 1lamelové ve formátu 1900 x 190 x 15 mm, tloušťka nášlapné vrstvy dosahuje cca 3,5 mm. Dojem po pokládce umocňují zkosené hrany na všech čtyřech stranách podlahových dílců. Jedná se o ideální podlahu pro všechny, komu se líbí rustikální vzhled, avšak v jemnějším podání bez surových detailů, hlubokých prasklin a jiných záměrných nedokonalostí.

Dekory si můžete prohlédnout v showroomech společnosti Kratochvíl parket profi, u obchodních partnerů nebo na našich webových stránkách. Doporučovaná prodejní cena dekorů z kolekce Kährs Domani se pohybuje od 2.030,- Kč za 1 m2 bez DPH, liší se dle dekorů.

 
 
Reklama