Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové kolekce celovinylových podlah německé značky Wineo

Značka Wineo s výrobním závodem v Německu představila čtyři kolekce nové řady 600: wood a stone se standardním anebo XL formátem dílců. Nabídka dekorů v imitaci dřeva v nich však převažuje.

U všech dekorů lze volit jak konstrukci určenou k lepení, tak variantu se zámkovým spojem. Od konstrukčního provedení se pak odvíjí velikost dílců. U všech kolekcí Wineo 600 včetně dekorů v XL formátu výrobce garantuje exkluzivní třídu zátěže 23/32/41. Podlaha s 0,4 mm silnou nášlapnou vrstvou zvládne i mírnou zátěž v průmyslové oblasti.

Nízká konstrukční tloušťka 2 nebo 5 mm nebrání použití vinylových dílců při rekonstrukcích a renovacích. Podlaha Wineo 600 má přiměřenou "tvrdost", je elastická, příjemná při chůzi i na dotek, šetrná ke kloubům, přirozeně teplá a tichá. Zároveň je bezpečná, neobsahuje ftaláty a neklouže, splňuje protismykovou kategorii R9. Disponuje velmi nízkým tepelným odporem, je 100% voděodolná, nevadí jí vlhkost ani voda, snadno se udržuje. Dekory imitující různé druhy dřevin, kamene, pískovce či břidlice jsou reálně strukturované a stálobarevné. Pro spokojené užívání je důležité zajistit hladký, rovný a nečistot zbavený podklad při pokládce, dále vinylům nevyhovují extrémní teploty, ideální teplota pro pokládku je výrobci obvykle stanovena v rozmezí 15 - 25 °C.

Více informací nejen o podlahách značky Wineo najdete na stránkách společnosti Kratochvíl parket profi.

 
 
Reklama