Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Majestátní celodubová prkna z kolekce Kährs REAL

Vrstvené dřevěné podlahy mají oproti těm z masivu výhodu zejména ve své stabilitě, lépe odolávají výkyvům teplot i změnám vlhkosti vzduchu.

Zatímco na povrchu třívrstvých prken se nachází některá z ušlechtilých dřevin, na nosnou středovou desku a spodní protitah výrobci obvykle používají rychle rostoucí dřeviny typu borovice a smrk.

Podobně je tomu u konstrukcí většiny podlah švédské značky Kährs. Výjimku však představuje letošní kolekce Kährs REAL, jejíž třívrstvá prkna mají celou strukturu pouze z dubu. Na první pohled zaujme jejich velkolepý 1lamelový formát v délce 2400 - 3000 mm, šířce 250 nebo 300 mm a celkové tloušťce 20 mm.

V kolekci se šesti dekory se prosazují tři základní barevné varianty. Prkna v mlhavě bílém, zemitě šedém a přírodním tónu lze vybrat v čistém nebo rustikálním provedení.

Povrch všech dekorů je mořený, kartáčovaný a ošetřený přírodním olejem, hrany s mikro zkosením. Spoj pero-drážka umožňuje pokládku jak plovoucím způsobem, tak obvyklejším celoplošným lepením k podkladu.

kolekce Kährs REAL kratochvíl parket profi
Kolekce Kährs REAL
Více informací o kolekci Kährs REAL najdete na www.kpp.cz
 
 
Reklama