Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přírodní kámen spojuje v obkladech a dlažbě krásu i funkčnost

Sníte o netradičně zpracovaném interiéru vašeho domu nebo elegantní exteriérové dlažbě, která v sobě propojí plnou funkčnost s dokonalým designem? Nemusí zůstat jenom u snů.

V současnosti už jsou k dispozici materiály pro kvalitní interiérovou dlažbu i obklady. Splní i ty nejnáročnější požadavky. Váš interiér dostane jednotnou tvář.

Použití závisí na fantazii majitele

Propojení luxusu s krásou přírodního materiálu nabízí výborné vlastnosti. Ideálním stavebním prvkem jak pro interiéry, tak i pro exteriéry domů je přírodní kámen travertín. Má skutečně velmi široké využití. Hodí se například na interiérové obklady kuchyní, koupelen, toalet či chodeb, ale i na dlažbu v těchto místnostech. Stejně dobře dokáže svoji funkci plnit i v exteriéru, například jako terasová dlažba nebo dlažba v okolí zahradního bazénu.

Vynikající vlastnosti

Z jakých důvodů získal travertin tak obrovskou oblibu?

  • Jde o nadčasový přírodní materiál, který bude „in“ i za spoustu let. Každý kus kamene je originál, takže se obklady vždy liší, žádný není stejný.
  • Poměr ceny a kvality je velmi příznivý. Kámen nevyžaduje prakticky žádnou údržbu.
  • Nevsakuje žádné tekutiny. Po zatření pórů epoxidem a impregnaci odpuzuje vodu.
  • Má výborné fyzikální vlastnosti. Je mnohem lepším vodičem tepla, než například keramická dlažba. Proto se skvěle hodí na podlahové vytápění.
  • V letních horkách dokáže ochladit, ve studených zimních dnech pro změnu zahřát.
  • Propouští páru a díky tomu stěny a podlahy pod ním dýchají. Nehrozí proto tvorba plísně pod obkladem nebo dlažbou.
 
 
Reklama