Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč využít dřevo v našich interiérech i exteriérech?

Pokud hledáme vhodný materiál do interiéru a exteriéru, nabízí se hned několik možností. Pokud bychom se podívali na variantu, která je oblíbená skutečně dlouhodobě, je jí zcela určitě dřevo.

A to z toho důvodu, že jde o přírodní materiál, který má také celou řadu pozitivních vlastností. Patří mezi ně rozhodně:

  • Dokonalý vzhled
  • Vysoká odolnost
  • Dlouhá životnost
  • Nízká cena

Má i izolační vlastnosti

Zajímavým pozitivem dřeva je také to, že může nabídnout i vcelku dobré izolační vlastnosti. A ty oceníme nejenom ve chvíli, kdy ho chceme využít na obložení fasády. Hodí se také ve chvíli, kdy chceme dřevem obkládat třeba vnitřní stěny. Ať už je váš požadavek jakýkoliv, buďte si jisti tím, že expresně dodáme dřevěné obklady, které budou přesně vyhovovat vašemu přání. Dnes patří k nejvyhledávanějším takzvaný Tatranský profil, na který doporučujeme se zaměřit. A to právě v případě, kdy hledáte jak kvalitu, tak i skvělé izolační vlastnosti.

Dřevo také skvěle vypadá

Nejsou to jenom jeho izolační vlastnosti, ale je to také jeho vzhled. Pokud ho použijete v interiéru, můžete si být jisti, že bude perfektně korespondovat třeba s ostatními kusy nábytku. Stejně tak se hodí ale již na zmíněnou fasádu. Je dobrou volbou jak u různých nízkoenergetických domů, tak i u domů, které chtějí lépe splynout s přírodou. Pokud i na toto dbáte, potom věřte, že vás dřevo rozhodně nezklame.

Navíc nabídne i vysokou odolnost, a to proti různým rozmarům počasí. Je jedno, zda půjde třeba o silnější déšť, mráz, sníh, nebo také přímí sluneční paprsky. U kvalitního dřeva se nic z toho jak na kvalitě, tak ani vzhledu nijak negativně nepodepíše. A i to je jeden z těch hlavních důvodů, proč je dřevo opravdu dobrou volbou, se kterou nelze udělat chybu. Ostatně to vědí lidé již po stovky let, protože patří mezi nejznámější stavební materiál.

 
 
Reklama