Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Terasový systém Hortus z exotického dřeva nebo vinylu se strukturou textilu

Společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o., specializující se na prodej interiérových krytin, rozšířila nabídku o systém venkovních teras italské značky Hortus.

Kolekce zahrnují dřevěné dílce z exotických dřevin teak a ipe a vinylové dílce v designu textilu. Vyráběny jsou profilováním a drážkováním dřevěných desek nebo extrudovaného polymeru se strukturou textilu ve vzájemně kombinovatelných formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm, o celkové tloušťce 31 mm u vinylu a 32 mm u dřeva. Nášlapnou vrstvu nese speciální plastický rošt na bázi pryskyřice. Při pokládce se do sebe jednotlivé dílce jednoduše zacvaknou. Využití je díky dvěma typům v několika odstínech široké! U rodinných domů jsou úžasné k bazénům a na terasách i verandách, výjimečně působí také v prostorách wellness center, lázní a restaurací.

Pokládka, například v působivém šachovnicovém vzoru

Výhodou zámkového systému je jednoduchá pokládka i případné rozložení. Podlahové terasy Hortus by kvůli zajištění odtoku vody měly být instalovány na mírně šikmé ploše se spádem cca 2°, vždy s vyrovnaným podkladem (může být v podstatě jakýkoli, nejčastěji beton nebo zemina, speciální podklad není zapotřebí). Odtok vody je díky pevnému a flexibilnímu polypropylenovému roštu bezproblémový, voda samovolně odtéká. Součástí sortimentu jsou dřevěné a vinylové náběhové hrany a vinylové obvodové lišty. Doplňme také olej Hortus pro ošetřování dřevěných teras.

 
 
Reklama